Malul Siretului, sufocat de gunoaie

Malul Siretului, sufocat de gunoaie

Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
1 comentariu

În satul fără nume, sat de pescari situat la gura de vărsare a Siretului în Dunăre, te întâmpină câini, multe gunoaie şi prea puţini oameni. Chiar sub pod, borcane, cutii de conserve, resturi menajere şi, în special, PET-uri, sufocă malul, imaginea satului şi speranţa locuitorilor, bucurând, în schimb, haita de câini, care se înfruptă, zilnic, pe alese. Am încercat să înaintăm cu maşina cât s-a putut, căci drumul, care nu a văzut niciodată asfaltul, este aproape impracticabil şi nu am văzut decât un singur tomberon aruncat şi el, în sictir, tot pe mal. Gunoaie sunt, însă, peste tot şi pare că toţi câinii din oraş şi-au fixat punct de întâlnire în maidanul satului fără nume, sau, mai bine spus, satului gunoaielor, mult mai multe decât pescarii existenţi acolo. Un amalgam de nepăsare atât din partea autorităţilor, cât şi de cea a locuitorilor, se desfăşoară zilnic pe uliţele sale. Cu toate acestea, nu ar putea autorităţile să arate mai mult interes pentru protecţia apelor, prin adoptarea unor soluţii eficiente?

Citit 1867 ori Ultima modificare Duminică, 29 Septembrie 2019 01:02

1 comentariu

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro