Situaţie financiară ameninţătoare la Oţelul! Îngrijorarea este amplificată de neincluderea pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local

Situaţie financiară ameninţătoare la Oţelul! Îngrijorarea este amplificată de neincluderea pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

SC Oţelul se află într-o situaţie financiară delicată, iar speranţele pentru redresare se pun în mult aşteptata finanţare din partea municipalităţii. Grijilie celor din club s-au amplificat după ce s-a făcut publică ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local ce va avea loc joi, care nu cuprinde şi proiectul Oţelului.

SC Oţelul şi-a depus dosarul în a doua etapă din acest an de finanţare pentru sport cu suma de 500.000 de lei, deschisă de municipalitatea gălăţeană, iar cei de la clubul de fotbal îşi puneau mari speranţe că proiectul lor va intra la votul consilierilor locali în şedinţa programată joi. Însă, proiectul dedicat Oţelului nu se află pe ordinea de zi, ceea ce sporeşte îngrijorarea în cadrul clubului.

Presaţi de apropierea termenului-limită

SC Oţelul este şi în criză de timp, amânarea cu încă o lună a sprijinului financiar de la municipalitate însemnând amplificarea riscului de a fi sancţionat cu depunctarea de către FRF. Mai mulţi jucători care au fost la Oţelul în sezonul trecut, Cătălin Iorga, Călin Cristea, Cosmin Neagu, Andrei Antohi și Alexandru Vlasie, şi-au depus memorii la federaţie pentru că nu şi-au primit salariile din timpul returului, au avut câştig de cauză, iar clubul este foarte aproape de a fi sancţionat cu depunctări succesive, dacă nu va face plata.

Datoriile SC Oţelul către jucători şi terţi sunt în jurul sumei de 200.000 de lei. Surse din cadrul SC Oţelul ne-au informat că, în acest moment, clubul ar avea, din resurse bugetare proprii, suma necesară plăţii datoriilor. Însă, dacă ar plăti acum datoriile, ar însemna că rămâne fără banii necesari asigurării activităţii competiţionale, cea a echipei de seniori în Liga 3 şi a formaţiilor de juniori din Campionatul Naţional.

Iulian Apostol, managerul executiv al SC Oţelul, a subliniat criza de timp în care se află clubul, spunând că în cel mult o lună trebuie plătite datoriile către foştii jucători. „Există un risc real. Există posibilitatea, dacă nu plătim datoriile, ca clubul să nu poată termina campionatul. Data limită ar fi undeva spre sfârșitul lunii octombrie, dacă nu plătim până atunci cu siguranță începem să fim depunctați. Suntem un club nefinanțat, un club care de 9 luni nu are bugetare, oamenii care ne sunt alături, prieteni, cunoștințe, suporteri, au susţinut activitatea în această perioadă încercând ca acest club să aibă continuitate. Suntem un club care ne plătim totul la baza sportivă, utilitățile, energia electrica, gazele, apa, paza. Clubul nu este dator la finanțe, la bugetul de stat sau la bugetul local, dar singuri nu mai putem. Avem nevoie de susținere, aşa cum există susținere mai peste tot în țară, nu doar pentru fotbal”, a declarat Iulian Apostol, la emisiunea radio „Lider Sportiv”, de la Pro FM Lider FM.

De asemenea, Cristian Munteanu, fostul portar şi apoi conducător al fostului FC Oţelul în momentele critice dinaintea declarării falimentului, a cerut public sprijinul rapid al autorităţilor: „Fac un apel către primar, către Consiliul Local din Galați, să nu lase echipa, să-i ajute pe cei din club, pentru că în oraș este greu fără Oțelul”.

Cel puţin teoretic, este posibilă şi în ultimul moment introducerea proiectului dedicat SC Oţelul în ordinea de zi a sedinţei de joi a Consiliului Local.

Citit 6943 ori Ultima modificare Duminică, 29 Septembrie 2019 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.