Sală de sport de un milion de euro la Şcoala Nr. 28

Sală de sport de un milion de euro la Şcoala Nr. 28
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Una dintre problemele cu care se confruntă cele mai multe dintre şcolile gălăţene este lipsa sălilor de sport. De la finalizarea în 2004 a proiectelor construite în toată ţara cu bani de la Banca Mondială, rar s-a mai finanţat o astfel de investiţie. Prima astfel de investiţie după 15 ani de când se bate pasul pe loc este sala de sport ce se va construi la Şcoala Nr. 28, cu finanţare de la Primărie.

Cum contractul cu firma care deţinea balonul-sală de sport pe terenul şcolii a expirat, părinţii şi cadrele didactice ale unităţii de învăţământ s-au mobilizat pentru găsire unei soluţii. Unul dintre părinţi, arhitect colaborator pentru firma Criomec, s-a oferit să facă gratuit documentaţia proiect pentru obţinerea autorizărilor de construcţie a sălii. Cum primul pas a fost făcut, ideea pare să fi stat sub o zodie norocoasă, pentru că, în aprilie anul acesta, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, s-au votat indicatorii tehnico-economici, iar recent s-a încheiat şi licitaţia pe SEAP. Firma Criomec este cea care în final a câştigat proiectarea şi construirea sălii de sport, care va avea la demisol şi o sală de mese. Suma pentru care s-au contractat lucrările este de 3.999.000 de lei, adică puţin peste 900.000 de euro, am aflat de la directorul general al firmei, Alexandru Şerban. Acesta a precizat că, în conformitate cu prevederile contractuale, lucrarea trebuie să fie gata într-un an şi două luni.

Conform informaţiilor din HCL, sala de sport va avea şi tribune pentru un număr de 180 de spectatori, va fi dotată cu vestiare, grupuri sanitare, va avea şi spaţiu pentru depozitarea materialelor didactice, dar şi un cabinet de prim-ajutor, vestiare şi grupuri sanitare pentru profesori şi antrenori.

Proiectul ingenios prevede ca la demisolul clădirii să fie construită şi o sală de mese destinată elevilor, cu 196 de locuri, ceea ce le va perimite acestora să servească o masă caldă la şcoală, lucru benefic în perspectiva înfiinţării "şcolii de după şcoală".

Citit 7047 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2019 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.