Aproape două milioane de lei pentru Liceul ”Dunărea”

Aproape două milioane de lei pentru Liceul ”Dunărea”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ieri, 21 februarie, la sediul Primăriei municipiului Galați a fost semnat contractul de finanțare europeană pentru anveloparea Liceului Teoretic ”Dunărea”. Valoarea totală a proiectului este de 1,92 milioane lei, formată din asistența financiară nerambursabilă de 1,83 milioane lei, cheltuieli neeligibile de circa 52 de mii lei, contribuția municipiului Galați fiind puțin peste 37 de mii lei.

Liceul este situat în municipiul Galați, pe strada Oltului nr. 24A. Unitatea de învățământ a fost construită în anul 1986, are regim de înălțime S+P+2E și o suprafață construită de 824 metri pătrați. La acest liceu învață aproximativ 700 de elevi.

Concret, lucrările din cadrul acestui proiect presupun termoizolarea completă a clădirii, înlocuirea tâmplăriei exterioare, montarea unui sistem de panouri termosolare și a unei pompe de căldura care vor determina o reducere consistentă a consumului de energie pentru încălzire. În plus, se vor face lucrări și la instalațiile de iluminat și lucrări conexe, necesare celor amintite mai sus. Perioada de implementare a proiectului este de 21 luni de la semnarea contractului de finanțare, iar durata estimată de execuție a lucrărilor este de zece luni.

Primarul Ionuț Pucheanu a precizat că ”prin refacerea acestei instituții cu bani europeni, ea va deveni mai atractivă pentru elevi, în condițiile unei percepții ușor prăfuite a învățământului nostru, atât în ceea ce privește materiile de studiu, dar și locațiile”. Atât el, cât și Luminița Mihailov, director general ADR Sud-Est, au subliniat apetitul Galațiului pentru absorbția fondurilor europene prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, cu o mențiune specială pentru componenta SUERD, destinată exclusiv celor 12 județe riverane Dunării. La rândul său, city-managerul Marius Humelnicu a menționat că acest aspect ”nu este o laudă, ci un fapt”, precizând că primăria este interesată o redeschidere a axei 3.1.b., ”în așteptare” fiind un număr de 12 proiecte. Dintre acestea, am reținut lucrările prognozate la Maternitatea ”Buna Vestire”, dar și la sediul Poliției locale.

Citit 3225 ori Ultima modificare Luni, 24 Februarie 2020 11:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.