Familie de proxeneţi trimisă după gratii

Familie de proxeneţi trimisă după gratii
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

O reţea de proxeneţi a fost destructurată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciului Teritorial Galaţi. Este vorba despre trei inculpaţi, tată şi fii, care sunt acuzaţi că au racolat atât fete majore, cât şi minore, pentru a le exploata în România şi Spania. În cauză au fost efectuate percheziţii atât în România, cât şi în Spania. 

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a trei bărbaţi - Cristi Ionel Ali, Valentin Ali şi Marian Viorel Ali, acuzaţi că au pus la cale un grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. "În cauză există suspiciunea rezonabilă că, pe raza judeţului Galaţi, a fost constituit un grup infracţional organizat în cadrul căruia membrii au avut atribuţii bine stabilite şi au acţionat în mod coordonat în vederea racolării, transportării şi adăpostirii unui număr şase victime (patru majore şi două minore) pe care le-au exploatat prin determinarea practicării prostituţiei atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul Spaniei", se arată într-un comunicat al DIICOT Galaţi.

Mai mult, în urma anchetei desfăşurate s-a dovedit că cei trei inculpaţi şi-au obligfat şi iubitele să practice prostituţia. "Membrii iniţiali ai grupului infracţional organizat, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, au înlesnit practicarea prostituţiei pe teritoriul României sau Spaniei şi de către concubinele acestora", arată procurorii.

Percheziţii şi averi puse sub sechestru

În cadrul dosarului penal, procurorii au cerut instanţei competente mandat de percheziţie, mandat pus în aplicare în data de 20 februarie. În total, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat şase percheziţii domiciliare. În urma descinderilor, anchetatorii au ridicat mai multe probe, dar şi bunuri obţinute în urma actrivităţii infracţionale, bunuri care vor fi puse sub sechestru. "Au fost identificate şi ridicate atât bunuri care servesc la întregirea probatoriului administrat în cauză (telefoane mobile, cartele telefonice, formulare de transfer monetar, etc), bunuri care au fost utilizate la comiterea infracţiunilor, cât şi bunuri care au fost achiziţionate cu sume provenite din activităţile infracţionale (două autovehicule de lux, în valoare de aproximativ 170 de mii de euro, şi trei imobile), dar şi suma de 50.000 euro cash", se mai arată în comunicatul de presă. În timp ce anchetatorii români făceau percheziţii în şase locaţii din Galaţi, Brăila şi Bucureşti, lucrătorii din cadrul Corpului Naţional de Poliţie au efectuat, în cadrul cooperării judiciare internaţionale, pe teritoriul Spaniei, o percheziţie domiciliară, fiind vizat un membru al grupării infracţionale.

Racolate prin metoda "Loverboy"

Cele şase victime racolate de inculpaţii din acest dosar au ajuns să practice prostituţia după ce au fost păcălite prin metoda "Loverboy". Mai exact, inculpaţii profitau că fetele nu au o situaţie materială prea bună şi le ademeneau cu promisiunea că le vor lua de nevastă. Ulterior, acestea erau obligate să practice prostituţia, iar sumele încasate de la clienţi ajungeau doar în buzunarele proxeneţilor. Conform anchetatorilor, grupul infracţional organizat a strâns peste 700 de mii de euro din activitatea infracţională. Inculpţaii, ajutându-se între ei, "le-au transportat, transferat, adăpostit, primit, supravegheat şi controlat, prin inducere şi menţinere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, prin constrângere fizică şi psihică şi şantaj emoţional, prin limitarea libertăţii de mişcare şi decizie, aducându-le în stare de aservire, în scopul exploatării sexuale pe diferite perioade de timp, în diferite localităţi şi locaţii din România şi Spania, însuşindu-şi quasitotalitatea sumelor de bani obţinute de victime în această modalitate", susţin anchetatorii.

În urma percheziţiilor, la sediul DIICOT au fost duse mai multe persoane în vederea audierii. La final, procurorii i-au reţinut pe Cristi Ionel Ali, zis "Cristi Spaidăr",  Valentin Ali, zis „Vali Spaidăr” şi Marian Viorel Ali, iar faţă de a patra persoană, concubina unuia dintre inculpaţi, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, aceasta fiind însărcinată.

În cursul zilei de vineri, cei trei inculpaţi au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. După ce au văzut probele de la dosar, magistraţii au admis propunerea procurorilor şi au emis mandate de arestare preventivă pentru toţi cei trei inculpaţi.

Cristi Ionel Ali, zis "Cristi Spaidăr", nu este la prima abatere de la lege, el alegându-se cu dosar penal după ce a agresat un medic, pentru că nu a vrut să îi primească la control, fără programare şi peste rând, iubita.

Percheziţiile efectuate miercuri s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Galaţi şi specialiştilor din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Citit 13740 ori Ultima modificare Luni, 24 Februarie 2020 11:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.