Gălăţenii veniţi din Italia iau cu asalt oraşul. Convoi după convoi, dinspre frontieră

Gălăţenii veniţi din Italia iau cu asalt oraşul. Convoi după convoi, dinspre frontieră
Evaluaţi acest articol
(56 voturi)

În ciuda apelurilor făcute de autorităţi, prin care cetăţenii români erau rugaţi să nu mai vină din străinătate, mai ales din zonele afectate de coronavirus, mii de persoane au trecut graniţa în ultimele 48 de ore.

Cei care au ajuns în România prin punctele terestre ale frontierei au fost însoţiţi de maşini de Poliţie sau Jandarmerie până în localităţile de domiciliu, unde au fost internaţi în centrele speciale de carantină. Galaţiul nu a făcut excepţie de la regulă, aşa că, până joi la ora 15,00, erau deja internate în centrele de carantinare 25 de persoane, iar 643 se aflau în izolare la domiciliu.

Autorităţile se aşteaptă însă ca numărul acestor persoane să crească în zilele următoare. "Nu avem date certe, dar din informaţiile de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, vin în cascadă, convoi după convoi, inclusiv spre Galaţi. Tocmai de aceea am făcut apel la toate persoanele din judeţul Galaţi care au rude în străinătate să le recomande să rămână în străinătate, pentru că, atunci când vin în ţară, vor intra în carantină. Măsura este obligatorie, iar în momentul de faţă, la Galaţi, noi nu ne jucăm. Am dat dispoziţie Poliţiei şi Jandarmeriei să intervină atunci când situaţia o impune", ne-a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

Tocmai pentru că se aşteaptă ca numărul gălăţenilor care vor fi obligaţi să stea în carantină să crească, autorităţile au demarat deja procedurile pentru închirierea unor unităţi de cazare, pe care să le transforme în centre de carantinare. "În cursul zilei de miercuri, am trimis o adresă către toate unităţile de cazare din judeţul Galaţi, cerându-le să sprijine efortul autorităţilor, prin încheierea unor contracte de închiriere, pentru a crea mai multe locuri în centrele de carantină. Până în prezent, am primit şase confirmări. Unul dintre subprefecţi este la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi coordonează de acolo încheierea contractelor cu unităţile de cazare din judeţul Galaţi, lucrează împreună cu reprezentanţii DSP la contracte. Vă putem spune că avem 51 de camere cu baie proprie şi 27 de camere cu baie comună. Am solicitat şi Primăriei Municipiului Galaţi să ne ajute cu identificarea unor spaţii suplimentare, în funcţie de afluxul persoanelor care vin din Italia, pentru că, din păcate, sunt foarte mulţi pe drum în momentul de faţă", a completat Avrămescu.

Conform directivelor de la nivel central, unităţile de cazare vor fi închiriate de autorităţile locale. "Toate contractele  sunt de închiriere, nu sunt pro-bono, sunt contracte care au un tarif de închiriere, stabilit la nivel naţional", a conchis prefectul judeţului Galaţi.

Citit 37711 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Martie 2020 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.