Secție de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase

Secție de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ieri, 25 martie, în cadrul unei şedinţe extraordinare, Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a alocat aproape 15 milioane de lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale şi materiale sanitare. Banii au revenit Spitalului de Boli Infecţioase, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" şi Spitalului de Pneumoftiziologie.

"În cadrul măsurilor pe care le luăm pentru a combate noul coronavirus, am decis să înfiinţăm o secţie de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecţioase. De aceea, am alocat spitalului fonduri pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a 20 de paturi pentru terapie intensivă, 20 de ventilatoare pentru respiraţie artificială, 20 de monitoare funcţii vitale, 40 de injectomate, staţie de oxigen, staţie de aer comprimat, EKG mobil, aparat de ventilaţie mobil şi aparat RX mobil. De asemenea, s-au alocat bani pentru achiziţionarea a 36 de aparate de ventilaţie şi a 20 de monitoare de funcţii vitale de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, iar pentru Spitalul de Pneumoftiziologie s-au alocat fonduri suplimentare pentru încă 15 concentratoare de oxigen, precum şi pentru achiziţionarea de materiale sanitare", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, într-o conferință de presă ce a urmat ședinței.

Pe lângă sumele alocate pentru aparatură medicală, toate cele trei unităţi medicale au primit bani şi pentru achiziţionarea de echipamente de protecție şi materiale sanitare. Din totalul menționat, fondurile au fost alocate astfel: la Spitalul de Boli Infecţioase - 7,286 milioane de lei, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă - 6,829 milioane de lei, iar la Spitalul de Pneumoftiziologie 868.000 de lei.

În cadrul discuției cu reprezentanții mass-media, președintele CJ a admis că în această perioadă combinezoanele pentru personalul medical și măștile de protecție sunt cel mai greu de găsit. "Prioritatea este aprovizionarea cu materiale pentru personalul sanitar și toate echipele de la departamentele de achiziții caută zilnic echipamente de protecție și dezinfectanți", mai spus Costel Fotea, menționând că în actualul context de urgență, termenul este în jur de o săptămână pentru aducerea efectivă a obiectelor de inventar în spitale. În total, în ultima perioadă, alocările de fonduri de la nivelul Consiliului Județean Galați către unitățile sanitare din subordine au depășit deja valoarea de 18,3 milioane de lei.

Citit 3026 ori Ultima modificare Vineri, 27 Martie 2020 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.