Secţia Medicală 1 din cadrul Spitalului de Urgență Galați, închisă din cauza coronavirusului

Secţia Medicală 1 din cadrul Spitalului de Urgență Galați, închisă din cauza coronavirusului
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Secţia Medicală 1 din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi a fost închisă. Decizia a fost luată după ce o pacientă internată aici a fost diagnosticată cu coronavirus. Astfel, 29 de cadre medicale au fost trimise acasă, în izolare, iar pe Secţia Medicală 1 nu se mai fac internări. Se va face dezinfecţie, iar noi măsuri se vor lua după ce va ieşi şi rezultatul testului făcut unei alte paciente, care a intrat în contact direct cu femeia diagnosticată.

Situaţia se complică în Spitalul Judeţean Galaţi. După ce două cadre medicale - o biochimistă de la laboratorul de analize şi o asistentă de la Unitatea de primiri Urgenţe – au fost diagnosticate pozitiv cu coronavirus, o secţie a spitalului a fost închisă. Asta pentru că o pacientă internată pe Secţia Medicală 1 a fost testată pozitiv la Covid – 19. Până a ajuns însă pe această secţie, pacienta a trecut, pentru investigaţii, prin mai multe  secţii. Tocmai de aceea, conducerea unităţii medicale a decis să trimită în izolare la domiciliu 29 de cadre medicale. „În prezent, 29 de cadre medicale, respectiv şase medici din secţii diferite – trei internişti, doi radiologi şi un neurolog, 15 asistenţi medicali din secţii diferite – medicină internă şi radiologie – şi opt îngrijitoare sunt izolate la domiciliu. Aceşti salariaţi sunt în curs de testare”, ne-a declarat Alina Dobrea, managerul Spitalului Judeţean Galaţi.

CITEȘTE ȘI: Anosmia, simptom întâlnit în cazul multor bolnavi de COVID-19

Din fericire, alte 32 de cadre medicale au putut să îşi reia activitatea după ce au fost testate, iar rezultatele au ieşit negative. „Urmare a confirmării infectării cu covid în rândul personalului medical din UPU, au fost identificaţi 32 de contacţi, cărora li s-a efectuat testarea şi toate rezultatele au fost negative. Prin urmare, toţi salariaţii şi-au reluat activitatea, astfel, funcţionarea serviciului UPU-SMURD nu este afectată în niciun fel”, a adăugat Alina Dobrea.

Nu se fac internări, dar se aşteaptă externările

În spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi sunt internate trei persoane confirmate pozitiv la coronavirus. Două dintre aceste persoane sunt venite prin transfer de la Spitalul de Boli Infecţioase, iar cea de-a treia este pacienta internată iniţial pe Secţia Medicală 1, secţia care acum urmează să fie dezinfectată. 

„În Spitalul Clinic de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» sunt internaţi trei pacienţi covid – doi pacienţi transferaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase şi unul transferat de la Secţia Medicală 1 din cadrul spitalului. În prezent, în secţia medicală 1 sunt internaţi 11 pacienţi, care sunt monitorizaţi permanent şi care vor fi externaţi pe măsură ce starea lor va permite acest lucru. În această secţie nu se vor mai face internări. Există un pacient contact direct al pacientului confirmat. Dacă acesta va avea rezultatul testului pozitiv, se vor lua măsurile în consecinţă. Se efectuează dezinfecţia secţiei pe segmente”, a explicat managerul Spitalului Judeţean Galaţi.  

În aceste condiţii, cu 29 de cadre medicale în izolare la domiciliu, cu două cadre confirmate cu coronavirus şi cu o secţie închisă, Spitalul Judeţean nu îşi poate permite să rămână fără medici. „În aceste condiţii nu ne permitem detaşarea personalului medical din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi către alte spitale din judeţ sau din ţară”, a conchis Alina Dobrea. 

Vă reamintim faptul că şi două asistente de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi au fost diagnosticate cu coronavirus, urmând ca toţi colegii lor de tură să fie testaţi.

CITEȘTE ȘI: Cum ne protejăm de infecția cu noul coronavirus

 

 

Citit 20940 ori Ultima modificare Luni, 06 Aprilie 2020 09:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.