UPDATE. Asistentă hărţuită de proprii vecini (VIDEO)

UPDATE. Asistentă hărţuită de proprii vecini (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(56 voturi)

UPDATE. În timp ce poliţiştii gălăţeni fac cercetări pentru a stabili dacă patronul magazinului care a dat-o afară pe asistenta Mihaela Pal a încălcat sau nu legea, militarii gălăţeni i-au pregătit femeii o surpriză. Aceştia au mers în faţa blocului unde locuieşte asistenta şi i-au oferit „singura armă împotriva căreia nicio armă nu poate trage” - un coş de flori. „Pentru unii, eşti erou. Pentru alţii, însă, nu contează că îţi pui viaţa în pericol pentru a-ţi salva pacienţii, contează doar că... vii acasă la finalul turei. Nu putem şterge experienţa prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Colegii noştri din Batalionului 284 Tancuri/Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au aşteptat-o în faţa blocului la finalul turei şi au întâmpinat-o cu aplauze şi flori, aşa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe. Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toţii suntem afectaţi de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viaţa şi mai grea decât este? În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Şi îţi mulţumim pentru tot ce faci pentru oraşul tău şi pentru România. Fii puternică! Mulţumim comandantului batalionului, lt. col. Lucian Oancea, şi militarilor săi pentru gestul care ne onorează. Respect!", este mesajul de pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale, unde a fost postat şi un film în care militarii se înclină în faţa asistentei Mihaela Pal.


Frica naşte monştri. Aşa se poate rezuma povestea Mihaelei Pal, o asistentă medicală de la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Femeia are 44 de ani şi jumătate de viaţă şi-a dedicat-o pacienţilor. Deşi are acasă doi copii, Mihaela nu a dat bir cu fugiţii în faţa coronavirusului şi a decis ca, alături de toţi ceilalţi colegi ai ei, să lupte împotriva acestui virus. Doar ideea că poate ajuta la salvarea unei vieţi o face acum pe asistenta medicală să nu renunţe, mai ales că, zilele trecute, a trăit o experienţă greu de imaginat.

Conştientă că se poate îmbolnăvi şi ea de la pacienţii aduşi în spital, Mihaela Pal a decis să se separe de familia ei, mai ales că are acasă doi copii, unul dintre ei fiind chiar student în anul I la Facultatea de Medicină. A profitat că mai are în proprietate un apartament şi a decis să se mute acolo, singură, departe de cei dragi. Nu a vrut să pună pe nimeni în pericol, aşa că a purtat tot timpul mănuşi şi mască, chiar şi atunci când nu se afla în timpul serviciului. Din păcate însă, vecinii femeii au avut o reacţie extrem de urâtă. De o reacţia neaşteptată a avut parte şi la magazinul din colţul blocului, acolo unde a mers să îşi cumpere o apă. „Nu am mai locuit în acel apartament de vreo trei ani de zile, dar acum am decis să mă mut acolo pentru a nu intra în contact cu familia. Vecinii au devenit suspicioşi, unii chiar m-au sunat şi m-au întrebat ce caut acolo. Am fost tot timpul echipată corespunzător şi nu am avut nici un simptom. Mi-au trimis poliţia la uşă pentru că lucrez la spitalul de Boli Infecţioase. Am stat câteva zile în izolare, luată în evidenţă de Direcţia de Sănătate Publică, dar asta a durat câteva zile. Când am ajuns acasă am văzut clor pe uşă, au aruncat cu găleata şi am spus că nu se poate aşa ceva. Am ieşit să îmi iau apă de la magazin şi am fost dată afară. Mi s-a spus că nu am ce căuta acolo, că lucrez la Boli Infecţioase. Când s-a întâmplat asta nu mai eram în izolare la domiciliu, veneam de la serviciu. Am purtat echipament, avem tot ce ne trebuie şi nu cred că este cazul să ne ferim aşa, putem lua virusul de oriunde”, ne-a povestit Mihaela Pal. 

Autorităţile, solidare cu personalul medical

 Situaţia a ajuns şi atenţia poliţiştilor, dar şi a autorităţilor. „Noi, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne din Galaţi, condamnăm cu tărie astfel de gesturi ale unor semeni, care în aceste momente grele nu fac altceva decât să ameninţe sau să pună în pericol starea cadrelor medicale. Eu le mulţumesc cadrelor medicale pentru tot ceea ce fac şi pentru felul în care îşi desfăşoară activitatea”, ne-a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi. 

„Trebuie să înţelegem ce este în sufletul acestor oameni, care merg acasă şi se gândesc că s-ar putea să îşi infecteze familia. Este incalificabil ce se întâmplă. Tocmai de aceea, noi am pus deja la dispoziţie spaţii de cazare pentru tot personalul medical şi vom face tot posibilul să asigurăm spaţii pentru toţi cei care lucrează în sistem şi ne vor cere acest lucru”, a explicat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.  

Vecinii femeii refuză acum să vorbească despre această situaţie sau susţin că nu ştiu nimic despre cele întâmplate, iar proprietarul magazinului din care asistenta a fost dată afară susţine că totul a fost o neînţelegere şi că  de fapt doamna nu a explicat corespunzător care este situaţia ei. „Tot blocul vuieşte că doamna lucrează la Infecţioase şi că ar fi fost lăsată în izolare la domiciliu. Au fost presiuni foarte mari pe noi. Oamenii ne-au spus că, dacă o mai primim în magazin, nu mai vin ei. „Am fost puşi la mijloc şi am zis că decât să îi pun în cap pe toţi mai bine îi spunem, frumos, doamnei că nu o mai putem servi. Pe vremea asta, toată lumea e panicată, iar doamna poate ar fi trebuit să  le explice mai bine locatarilor despre ce este vorba”, ne-a declarat Silviu Andrei, administratorul magazinului.  

Mihaela Pal şi-a găsit însă puterea de a trece peste toată această poveste. „Eu îmi fac meseria cu drag, am empatizat cu fiecare pacient în parte. Sunt o fire foarte energică şi trec mai uşor peste astea. Eu mă protejez şi încerc să îi protejez şi pe cei din jurul meu. Nu m-am gândit să demisionez din cauza coronavirusului. Dar, din păcate, nu Covidul îi omoară pe oameni, ci prostia umană, disperarea şi frica”, a conchis asistenta medicală. 

Sperăm ca povestea Mihaelei Pal să rămână în trecut şi că nu vom mai fi nevoiţi să relatăm şi alte cazuri de acest fel. Nu de alta, dar, în aceste zile, când ne lupta se duce cu un inamic invizibil, doar cadrele medicale pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte.


Un cadrul medical de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, a făcut public miercuri seară, pe o reţea de socializare, calvarul pe care îl trăieşte de câteva zile din cauza vecinilor care o hăituiesc şi umilesc doar pentru că lucrează în spitalul menţionat, specializat în tratarea pacienţilor ce au Covid-19.

“Fetelor, este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla, doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase Galaţi. Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani... Mi-au aruncat cu clor pe uşa apartamentului... Mi-au trimis poliţia acasă... M-au dat afară din magazinul de la bloc, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase!!!! Ce să înţeleg.... E discriminare????”, a povestit Mihaela Moga Pal, asistent medical în vârstă de 44 de ani, modul inuman, inimaginabil, în care se comportă unii dintre cei alături de care locuieşte de mai bine două decenii.

Fotografia de profil a asistentei de pe această reţea de socializare este încadrată de mesajul: “Eu nu pot sta acasă, sunt cadru medical”!

Mărturisirea cadrului medical a fost urmată de sute de reacţii de indignare. „La fel îmi voi face meseria, cu drag”, a răspuns Mihaela Moga Pal. (Marian Căpăţînă)

 

Media

În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela.

În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela! <3 Pentru unii ești erou. Pentru alții, însă, nu contează că îți pui viața în pericol pentru a-ți salva pacienții, contează doar că... vii acasă la finalul turei. Mihaela este asistentă medicală în Galați, la Spitalul Boli Infecțioase. Ieri a postat pe facebook acest text: "Vecinii din scara blocului, unde am locuit mai bine de 20 de ani, mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului... Mi-au trimis poliția acasă... M-au dat afară din magazinul blocului, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase." Nu putem șterge experiența prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Așa că, colegii noștri din Batalionului 284 Tancuri/Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe. Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toții suntem afectați de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viața și mai grea decât este? În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Și îți mulțumim pentru tot ce faci pentru orașul tău și pentru România. Fii puternică! Mulțumim comandantului batalionului, lt. col. Lucian Oancea, și militarilor săi pentru gestul care ne onorează. Respect!❤️

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro on Thursday, April 2, 2020
Citit 19843 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.