Președintele României: Se vor introduce noi restricții. Ce a fost până acum o recomandare devine o obligație

Președintele României: Se vor introduce noi restricții. Ce a fost până acum o recomandare devine o obligație
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligaţii. "Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situaţia să îngrădim, să încetinim răspândirea infecţiei. Astfel, se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români, în sensul că ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie, după principiul stăm acasă", a spus şeful statului după şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Șeful statului a indicat că oamenii vor putea merge la serviciu şi să-şi facă cumpărăturile necesare. "Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este necesar ca aceste măsuri să fie respectate integral", a mai spus Iohannis.

Președintele României a menţionat că s-a decis şi folosirea Armatei pentru gestionarea situaţiei. "Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie", a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis a reiterat că persoanele cele mai vulnerabile sunt cele de peste 65 de ani. "Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale şi astfel pentru a proteja persoanele peste 65 ani. Pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui în interesul propriu să stea practic tot timpul acasă", a subliniat Iohannis.

Şeful statului a explicat că aceste măsuri vor fi prevăzute într-o ordonanţă militară, care va fi redactată până la sfârşitul zilei, iar restricţiile vor intra în vigoare începând de miercuri.

"Am discutat şi alte măsuri care se cer luate, fie prin ordonanţe de urgenţă ale Guvernului, fie prin hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricţii pe care tocmai le-am menţionat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanţă militară, care se va finaliza până la sfârşitul acestei zile şi restricţiile, dragi români, vor intra în vigoare începând de mâine", a spus Iohannis. Alte actualizări, pe Agerpres

DECLARAȚIA VIDEO

CITEȘTE ȘI: Ieșirea din casă în timpul nopţii se face doar cu declaraţie

Șapte decese şi 143 de cazuri noi de coronavirus [detalii]

 

Citit 2856 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2020 12:18

6 comentarii

 • postat de Doar eu
  Marți, 24 Martie 2020 21:57
  86.124.203.***
  De grija virusului poporul asta o sa moara de foame.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Liderul suprem al zonei Dunarea de Jos
  Marți, 24 Martie 2020 17:34
  84.117.41.***
  Fac un apel la toti cetatenii din orasul Galati si din Romania sa nu mai cumpere alimente in mod excesiv pentru ca ceilalti cetateni nu mai gasesc si oricum mancare este. Magazinele vor fi aprovizionate. cumparati ca si pana acum exact cat aveti nevoie si nu creati panica. Vor fi alimente dar nu mai faceti stocuri pentru ca este mancare si va fi.
  Panica si zvonistica va va duce la haos.
  Nu e nevoie sa cumperi 10 paini. Cumpara tot una pe zi/persoana cum luai si pana acum.
  Nu mai faceti stocuri de alimente ca apoi sa o aruncati. Nu mai cheltuiti banii. Pastrati si pentru alte nevoi.
  Cei care maresc preturile nejustificat si care profita de aceasta nenorocire cu Coronavirus sa fie aspru pedepsiti.
  Daca ceapa era 2-3 lei asa sa fie si acum si nu sa o faca 5-8 lei. Sa fie controlati si sa dea explicatii de ce au marit preturile.
  Nu mai mariti preturile la alimente!!!! Ajunge!!!!
  Nu mai iesiti din casa. Purtati manusi si masca. Dezinfectati si spalati-va pe maini!
  Nu intrati in contact cu persoane care vin din Italia, Spania si alte tari cu probleme.
  Inghideti granitile de pasti si nu lasati sa vina milioane de romani in tara de Pasti pentru ca vor muri mii de persoane. Cei din diaspora sa ramana acolo pana trece criza Covid-19.
  Politia, armata si toate fortele sa iasa in strada pentru a dispersa grupurile de persoane si adunarile.
  Dau ordin direct ca toti cercetatorii si oamenii de stiinta sa gaseasca un vaccin sau un leac pentru acest virus extrem de periculos si care se transmite foarte usor. Acest virus este ceva nemaintalnit si nemai vazut pe planeta.
  Moartea pluteste in aer si peste tot. Sa oprim contaminarea in masa pentru ca se prabuseste toata economia si vom intra in colaps si o criza financiara si alimentara fara precedent.
  Sa evitam sa intram in stare de razboi civil.
  Scolile sa fie inchise pana nu se elimina direct acest virus.
  Ramaneti acasa! Stati in casaaa!
  1
  9
  Raportează
 • postat de Tic-Tac...Tic-Tac...A inceput resetarea...
  Marți, 24 Martie 2020 16:51
  77.111.245.***
  El ne silabiseste noua acum, exact ce a citit el in ziare ca urla toata tara acum o luna in urma cand populatia (sanatoasa la cap) cerea DE ATUNCI sa se ia aceste masuri !!!
  El se exprima intotdeauna evaziv, cu referire la altii...,,sa se faca..." ,,asa cum s-a constatat" ,,masurile recomandate de medici...de autoritati..." si niciodata cu ,,eu zic...eu propun...eu fac..."
  El ne explica noua, acum 3 saptamani in urma, ca ,,nu trebuie sa intram in panica, ca situatia nu este ingrijoratoare in Romania"...Atunci de unde au cazut din cer toate masurile astea EXTREME care se iau la ora actuala, avand in vedere ca numarul mortilor care (se zice ca) au murit ca urmare a infectarii cu covid 19 este de 8 persoane in Romania, de la inceputul epidemiei si pana acum (!!!), in timp ce in tara asta mor...ZI DE ZI DE ZI...cate 10 persoane , prin sinucidere...?!!!

  Unde o fi oare minciuna?! El ce zice ...?!!!
  5
  8
  Raportează
 • postat de MIHAIL
  Marți, 24 Martie 2020 16:48
  5.13.213.***
  PENTRU SALVAREA NATIUNII NICIO MASURA NU ESTE PREA SEVERA;VIATA ESTE UNICA PENTRU FIECARE SI DE ACEEA ,PENNTRU NOI SII VIITORIME TREBUIE SA FACEM TOT CEEA CE NE POATE FI DE AJUTOR!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!
  3
  4
  Raportează
 • postat de merlot
  Marți, 24 Martie 2020 15:48
  93.122.248.***
  Persoanele de peste 65 de ani sunt protejate de administrația locală (?) În conformitate cu art. 8 din Ordonanta Militara nr. 2. Președintele Iohannis ar trebui să citească mai întâi asta.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Dulapior
  Marți, 24 Martie 2020 15:34
  213.124.156.***
  cata atentie, cata ingrijorare...
  4
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.