Președintele României: Se vor introduce noi restricții. Ce a fost până acum o recomandare devine o obligație

Președintele României: Se vor introduce noi restricții. Ce a fost până acum o recomandare devine o obligație
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligaţii. "Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situaţia să îngrădim, să încetinim răspândirea infecţiei. Astfel, se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români, în sensul că ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie, după principiul stăm acasă", a spus şeful statului după şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Șeful statului a indicat că oamenii vor putea merge la serviciu şi să-şi facă cumpărăturile necesare. "Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este necesar ca aceste măsuri să fie respectate integral", a mai spus Iohannis.

Președintele României a menţionat că s-a decis şi folosirea Armatei pentru gestionarea situaţiei. "Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie", a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis a reiterat că persoanele cele mai vulnerabile sunt cele de peste 65 de ani. "Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale şi astfel pentru a proteja persoanele peste 65 ani. Pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui în interesul propriu să stea practic tot timpul acasă", a subliniat Iohannis.

Şeful statului a explicat că aceste măsuri vor fi prevăzute într-o ordonanţă militară, care va fi redactată până la sfârşitul zilei, iar restricţiile vor intra în vigoare începând de miercuri.

"Am discutat şi alte măsuri care se cer luate, fie prin ordonanţe de urgenţă ale Guvernului, fie prin hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricţii pe care tocmai le-am menţionat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanţă militară, care se va finaliza până la sfârşitul acestei zile şi restricţiile, dragi români, vor intra în vigoare începând de mâine", a spus Iohannis. Alte actualizări, pe Agerpres

DECLARAȚIA VIDEO

CITEȘTE ȘI: Ieșirea din casă în timpul nopţii se face doar cu declaraţie

Șapte decese şi 143 de cazuri noi de coronavirus [detalii]

 

Citit 3086 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2020 12:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.