Nemulţumiri la o parcare din Ţiglina I

Nemulţumiri la o parcare din Ţiglina I

Locuri de parcare cu risc de tamponare
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)
10 comentarii

În vreme ce mulţi gălăţeni se întreabă când vor ajunge lucrările edilitare în zona în care locuiesc, alţii sunt nemulţumiţi fie de calitatea intervenţiilor executate, fie de modul în care sunt puse în operă. O asemenea sesizare am primit din partea unui cetăţean din Ţiglina I, care atrage atenţia asupra lucrărilor la parcarea aferentă blocului B2 de pe strada Saturn, din spatele staţiei Transurb.

"Aşa cum se reabilitează în prezent, păstrând lăţimea vechiului proiect, parcarea NU asigură spaţiu suficient de acces şi manevră autovehiculelor, nici chiar în varianta dispunerii lor pe diagonală. Este parcarea care a generat în ultimii ani tamponări multe, mărunte, dar costisitoare. Este şi motivul legitim pentru care posesorii de autovehicule, în lipsă de alternativă, au parcat peste bordură, spre parc, lucru imposibil pe viitor, odată cu noua bordurare. O soluţie evidentă este lărgirea parcării cu aproximativ jumătate de metru înspre parc, pentru a asigura spaţiu sigur de manevră autovehiculelor. Altfel, dintr-o eroare uşor reparabilă, parcarea va deveni un loc nesigur şi numărul animozităţilor şi tamponărilor va creşte", susţine gălăţeanul, care a cerut sistarea lucrărilor şi verificarea situaţiei pe care o semnalează.

Gălăţeanul solicită insistent şi reabilitarea şi lărgirea parcării dintre Centrul Stomatologic Ţiglina I şi blocul B2, cu dublarea capacităţii pe care o are în prezent.

La solicitarea noastră, Primăria Galaţi ne-a comunicat că parcarea din Ţiglina I, aferentă blocului B2, este cuprinsă într-un proiect de reparații, "prin urmare nu pot fi efectuate lucrări în afara proiectului, în sensul extinderii parcării".

În ceea ce priveşte parcarea dintre Centrul Stomatologic şi blocul B2, municipalitatea susţine că va fi cuprinsă într-un viitor proiect de modernizare.

Citit 5800 ori Ultima modificare Duminică, 24 Mai 2020 17:41

10 comentarii

 • postat de ALOOO...PRIMARIA...FA ORDINE CU MASINILE ASTEA !!! Duminică, 24 Mai 2020 11:43 77.111.245.*** Link la comentariu
  7
  21

  Voi aveti impresia ca orasul asta e numai al vostru al astora cu table ruginite SH cu care ne-ati intoxicat de nu mai avem loc pe unde sa mergem si nu mai putem sa traim din cauza voastra si cu care omorati lumea nevinovata pe sosele ?!
  Dupa mintea voastra ati vrea sa fie daramate si blocurile ca sa puteti voi sa parcati gunoaiele voastre SH ...ati vrea sa dormiti pe jos, pe asfalt numai sa va vada lumea ca aia langa care dormiti e masina voastra !
  De dimineata si pana noaptea (SI NOAPTEA !!!) nu faceti altceva decat sa stati numai pe langa masini (pentru ca sunteti prea saraci ca sa mergeti cu ele mai mult de 2-3 kilometri odata) si sa le spalati si sa le curatati pe domeniul public si sa beti si sa mancati in masinile parcate si sa aruncati ambalajele pe domeniul public si sa faceti galagie si sa ascultati muzica la maxim pe domeniul public.
  Ati distrus toate spatiile verzi, ati umplut orasul de cutii de bere si de pizza si pungi de chipsuri si de pachete de tigari si de gunoaie pe care le aruncati din masini dupa ce le consumati, ati umplut parcarile de bidoane de ulei si antigel si lichid de frana si detergent de parbriz si cutii de piese de la reparatiile pe care le faceti prin parcarea de pe domeniul public.
  Nu mai putem sa mergem pe trotuare din cauza masinilor parcate si pentru care POLITIA NU FACE ABSOLUT NIMIC !!!

  Raportează
 • postat de Ion Duminică, 24 Mai 2020 08:17 188.24.200.*** Link la comentariu
  21
  5

  Eu zic ca mergea luat un 50 cm din trotuar, penstru ca este suficient de lat pentru 2-3 persoane.

  Asa ar fi fost si parcarea 100% functionala, si trotuarul suficient de lat.

  Din spatiu verde nu ar trebui luat niciun centimetru...

  Raportează
 • postat de Dorel din 39C Duminică, 24 Mai 2020 06:47 5.13.183.*** Link la comentariu
  2
  12

  "Viata libera", va invitam sa vedeti parcarea din fata scarii 1 si 2, bl.C9, M39C, I. Fernic nr.13.
  ...
  (Poate treceti si pe la Asociatia de locatari, sa-i intrebati daca mai traiesc si cum se implica, sunt probeleme mari cu canalele colectoare peste care s-au facut si fac lucrari, iar lucrarile primariei afecteaza fundatia blocurilor din zona.
  Apa de ploaie care se aduna pe aceste suprafete renovate - nu este dirijata si colectata corespunzator, au aparut gauri si infiltrari in subsolul blocurilor si asa vai de capul lor afectate de scurgerile blocate in canalul colector.
  Locatarii se uita cu speranta muncitorii din zona, dar treaba lucratorilor e alta - sa treaca ziua sa-si ia banii si oricum lucrarea lor in zona e alta.
  Locatarii, cei care le pasa si isi permit sa cumpere din banii lor cate un sac de ciment sa repare trotuarul de langa bloc, va dati seama ca nu pot face lucrari coordonate si de calitate, solutiile de obicei sunt sa nu mai vina apa la el - dar o trimite la vecinul).
  ...
  Sa revin la parcare - referitor la calitatea lucrarilor si solutia aleasa de data asta au facut-o de oaie.
  Daca se mai intreba cate unul, cum se monteaza acele pavele perforate, la nivel sau sub bordura, pentru ca in oras chiar primaria a postat imagini cu diferite montaje, de data aceasta , a iesit combinatia maxima :
  - pe latura - vest langa trotuar bordura este la nivel,
  - pe latura - est, bordura este cu 150 -180mm mai sus,
  - pe latura - nord, bordura este aproape uniforma.
  - pe latura - sud, bordura este de la 0 - la 150-180mm.
  Da, e o "platforma sau ce-a iesit - ca parcare nu e", s-a vazut dupa ploaie, intr-o parte s-a spalat nisipul, iar in partea cealalta s-au adunat gunoaiele.
  Va rugam sa-l intrebati pe dl. primar daca are idee cat costa realizarea acelei "parcari" - s- a inceput executia ei de foarte mult timp si ar trebui sa fie atent pe ce si cum se duc banii.
  ...
  Sunt mai multe de spus , dar mi-e teamă că "latrăm degeaba - iar ursul iși vede de drum".

  Raportează
 • postat de dorel Sâmbătă, 23 Mai 2020 14:32 89.137.136.*** Link la comentariu
  17
  25

  Cetateanul care a sesizat are mare dreptate. De ce mai faci parcare daca nu poti parca sau nu ai loc? din cate se vede au lasat trotuar foarte mare care oricum e super suficient pt doi, trei oameni care trec pe acolo si un carut cu copil. Se putea microsa din acel trotuar si sa ai loc sa parchezi si era multumita toata lumea. Astia nu gandesc si nu vor sa faca o treaba buna ca sa nu aveti unde parca. Acum nu mai vor sa modifice pt ca e prea greu pt ei sa refaca dar sa isi asume ca au gresit din proiect si nu au facut o treaba gandita.

  Raportează
 • postat de CetateanX Sâmbătă, 23 Mai 2020 09:57 5.13.138.*** Link la comentariu
  5
  24

  La Primarie propunerile care vin din partea cetenilor sunt intampinate cu "Nu se poate", intr-o lume in care imposibilul a intrecut demult posibilul. La noi este usor sa spui "Nu" decat "da". Prea multa birocratie si neasumare!

  Raportează
 • postat de Primarul gospodar Sâmbătă, 23 Mai 2020 07:18 95.76.37.*** Link la comentariu
  7
  19

  Acel spatiu (numit de unii "parcare") asigura suficient loc pentru depozitarea zapezii adunate de pe strazi iarna precum si pentru vanzarea de pepeni vara si varza toamna; asa ca, pentru a fi folosita doar primavara drept parcare, nu are sens a fi marita.

  Raportează
 • postat de Galatean Sâmbătă, 23 Mai 2020 05:32 5.13.173.*** Link la comentariu
  9
  20

  Halal arhitecti si proiectanti mai avem in Primarie , o fi parcare doar pentru scutere si biciclete , motorete

  Raportează
 • postat de george Sâmbătă, 23 Mai 2020 01:15 185.45.177.*** Link la comentariu
  7
  30

  Unii vor spatiu verde (corect) iar altii cer betoane mai late. Daca nu incapeti, lasati gipanele si treceti pe masini electrice sau cabrio sau clasa A , care se strecoara peste tot , asa cum e in toata EU. Daca erai in Portugalia daramai cladirile, ca nu incape harbul de 5m. Ca sa te misti in oras de la A la B nu trebuie sa mergi cu tancul. Duceti-va sa vedeti pe unde baga spaniolii autobuzele si dupa aia faceti petitie ca e strada mica. Verdeata , tata, mai multa verdeata e sanatate,nu praful din beton.

  Raportează
 • postat de SERGIU Sâmbătă, 23 Mai 2020 01:01 213.233.104.*** Link la comentariu
  3
  26

  E risc de tamponare între bostănari, când vin cu pepenii.
  Dacă vii cu camionul, sigur nu ai loc sau dacă habar n-ai să parchezi și-ți trebuie 3 metri în spate până la bordură.
  Distanțarea socială nu se aplică la parcarea cu spatele!

  Raportează
 • postat de Tudor V Sâmbătă, 23 Mai 2020 00:39 89.136.0.*** Link la comentariu
  14
  58

  Sau cum s-ar spune ”Primaria nu este in slujba cetatenilor”! Deci nu se poate proiectul nu poate fi modificat. Parcarea este pentru masini cu doua locuri nu pentru ”autobuze cu 5-7 locuri”. Nu exista ingineri si arhitecti care trebuie sa gandeasca la cetatenii platitori de taxe, ei trebuie sa copie un lucru gresit si sa-l implementeze ca atare! Nu conteaza ca-i inutil. Dupa alegeri se face alta lucrare, cu alte borduri! Te doare mintea la raspunsul asa zisei primarii! Bine ca la proiectarea si constructia actualului sediu al primariei, nu au participat actualii arhitecti, sa inverseze ultimul nivel cu subsolul, si sa o puna cu intrarea spe str. Al. I Cuza, sau mai rau, spre Prefectura!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.