Nemulţumiri la o parcare din Ţiglina I

Nemulţumiri la o parcare din Ţiglina I
Locuri de parcare cu risc de tamponare
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

În vreme ce mulţi gălăţeni se întreabă când vor ajunge lucrările edilitare în zona în care locuiesc, alţii sunt nemulţumiţi fie de calitatea intervenţiilor executate, fie de modul în care sunt puse în operă. O asemenea sesizare am primit din partea unui cetăţean din Ţiglina I, care atrage atenţia asupra lucrărilor la parcarea aferentă blocului B2 de pe strada Saturn, din spatele staţiei Transurb.

"Aşa cum se reabilitează în prezent, păstrând lăţimea vechiului proiect, parcarea NU asigură spaţiu suficient de acces şi manevră autovehiculelor, nici chiar în varianta dispunerii lor pe diagonală. Este parcarea care a generat în ultimii ani tamponări multe, mărunte, dar costisitoare. Este şi motivul legitim pentru care posesorii de autovehicule, în lipsă de alternativă, au parcat peste bordură, spre parc, lucru imposibil pe viitor, odată cu noua bordurare. O soluţie evidentă este lărgirea parcării cu aproximativ jumătate de metru înspre parc, pentru a asigura spaţiu sigur de manevră autovehiculelor. Altfel, dintr-o eroare uşor reparabilă, parcarea va deveni un loc nesigur şi numărul animozităţilor şi tamponărilor va creşte", susţine gălăţeanul, care a cerut sistarea lucrărilor şi verificarea situaţiei pe care o semnalează.

Gălăţeanul solicită insistent şi reabilitarea şi lărgirea parcării dintre Centrul Stomatologic Ţiglina I şi blocul B2, cu dublarea capacităţii pe care o are în prezent.

La solicitarea noastră, Primăria Galaţi ne-a comunicat că parcarea din Ţiglina I, aferentă blocului B2, este cuprinsă într-un proiect de reparații, "prin urmare nu pot fi efectuate lucrări în afara proiectului, în sensul extinderii parcării".

În ceea ce priveşte parcarea dintre Centrul Stomatologic şi blocul B2, municipalitatea susţine că va fi cuprinsă într-un viitor proiect de modernizare.

Citit 6390 ori Ultima modificare Duminică, 24 Mai 2020 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.