Direcţia de Sănătate Publică are, din nou, şeful cel vechi. 15 cazuri noi, din care cinci în focarul de la Judeţean

Direcţia de Sănătate Publică are, din nou, şeful cel vechi. 15 cazuri noi, din care cinci în focarul de la Judeţean
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Focarul de la Spitalul Județean se extinde la o zi la alta. În ultimele 24 de ore, încă cinci cadre medicale au primit rezultate pozitive la testele pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, la Spitalul Județean, la 68 de cadre medicale. Noile cazuri au apărut pe secțiile Cardiologie (un caz), Reumatologie (două cazuri), Unitatea de Primiri Urgențe (un caz) și în ambulatoriul de specialitate (un caz).

În total, cu tot cu cele cinci cadre medicale, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 15 noi infectări. Astfel, în județul Galați au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 1.143 de cazuri. Din total, 740 de persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile medicale în care au fost tratate. Din păcate, a crescut și numărul deceselor. În ultimele 24 de ore, încă două persoane și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu coronavirus, numărul deceselor ajungând la 98.

Conform datelor de la Direcția de Sănătate Publică, până acum au fost făcute 10.858 de teste, cu 181 mai mult față de raportarea de miercuri.

Autoritățile atrag atenția, încă o dată, că virusul se transmite intracomunitar, putând fi luat de oriunde și de oricine. Mai mult, după decizia dată de Curtea Constituțională, mulți gălățeni fie refuză internarea, fie și-au cerut externarea, în ciuda faptului că au fost diagnosticați cu Covid-19. Joi la prânz, datele oficiale arătau că cinci persoane infectate cu coronavirus au refuzat internarea, iar alte 20 și-au cerut externarea, deși nu au fost declarate vindecate. În aceste condiții, gălățenii sunt sfătuiți să respecte regulile de distanțare socială, să evite locurile aglomerate, să poarte mască de protecție și să se spele cât mai des pe mâini.

În tot acest context epidemiologic, vin însă și vești bune de la Ministerul Sănătății. După mai bine de o lună de zile în care Direcția de Sănătate Publică Galați și-a așteptat șeful, în persoana doamnei Sorina Honțaru, detașată la noi în județ de la DSP Argeș, Ministerul Sănătății a revenit asupra deciziei și a numit un nou șef. Astfel, Direcția de Sănătate Publică va fi condusă, începând de ieri, de Liliana Moise, cea care s-a aflat, de altfel, la conducerea instituției până pe 21 mai, când s-a decis detașarea Sorinei Honțaru de la Argeș la Galați.

Citit 10867 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iulie 2020 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.