Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit, în weekend, încă 86 de rezultate pozitive - 52 sâmbătă și 34 duminică - în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, la nivelul judeţului Galaţi, la 1.259.
Dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, 798, cu 25 mai multe faţă de raportarea de vineri, au fost declarate vindecate şi au fost externate din spitale.
Totodată, în ultimele 48 de ore au fost înregistrate patru noi decese la persoane infectate cu coronavirus. Trei dintre decese au fost raportate sâmbătă, iar un deces a fost raportat duminică. Astfel, numărul deceselor a a ajuns la 102.
Conform Direcției de Sănătate Publică, la Galați este vorba despre transmitere comunitară, cei confirmați în ultimele 48 de ore fiind fie contacți ai persoanelor deja confirmate, fie pacienți testați la cerere. De la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Galaţi, au fost efectuate 11.420 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 439 mai multe faţă de raportarea de vineri.

Focarul de la Județean a ajuns la 78 de cazuri

Printre cei 86 de gălățeni confirmați pozitiv în weekend la testele pentru coronavirus se numără și șapte cadre medicale de la Spitalul Județean Galați. Astfel, conform datelor oficiale de sâmbătă, numărul cadrelor infectate în cea mai mare unitate sanitară din județ a ajuns la 78. Distribuția acestora pe secții este următoarea: Cardiologie - 24 cazuri (+2), Medicină internă II - 28 cazuri, Chirurgie generală II - 8 cazuri (+2), UPU - 5 cazuri (+2), Oncologie medicală - 3 cazuri, Urologie - 1 caz, Medicină internă I - 1 caz, Reumatologie - 3 cazuri, personal administrativ (liftieră) - 1 caz, personal din Ambulatoriul de specialitate - 1 caz, ATI - 2 cazuri (+1) și Geriatrie - 1 caz. Toate sectiile spitalului sunt funcționale, după ce s-a efectuat curățenie generală, dezinfecția tuturor suprafețelor, dezinfecții terminale și s-au recoltat probe epidemiologice. Activitatea medicală se desfășoară în continuare, în Spitalul Județean fiind internați, sâmbătă, 338 de pacienți, în toate secțiile.
Autoritățile recomandă, în continuare, respectarea regulilor de distanțare socială, purtarea măștilor de protecție și evitarea locurilor aglomerate.

Citit 3937 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iulie 2020 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.