Evaluaţi acest articol
(55 voturi)
15 comentarii

La exact două săptămâni de la ultima sa vizită, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a revenit la Galaţi. De data aceasta, a vrut să verifice dacă unitatea mobilă de Terapie Intensivă este sau nu funcţională. Totodată, ministrul a anunţat că a semnat deja ordinul prin care mai mulţi medici rezidenţi vor fi detaşaţi de la Iaşi şi Bucureşti pentru a lucra în această unitate mobilă. Mai mult, Nelu Tătaru a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că managementul de la Spitalul Judeţean este unul defectuos.
Nelu Tătaru a vizitat unitatea mobilă de Terapie Intensivă din curtea Spitalului Judeţean Galaţi, pentru a se asigura că aceasta este funcţională şi le-a spus reprezentanţilor conducerii unităţii medicale că a semnat deja ordinele prin care mai mulţi medici rezidenţi din Iaşi şi Bucureşti vor fi detaşaţi la Galaţi pentru a lucra în această unitate mobilă. Cu toate acestea, conducerea Spitalului Judeţean susţine că medicii rezidenţi de anul IV, care vor veni la unitatea sanitară de la noi din oraş, vor avea nevoie de dublajul unui medic specialist, iar asta nu va fi un real ajutor. ”Noi, în adresa pe care am făcut-o, am precizat că avem nevoie de cinci medici. Medicul rezident trebuie, în permanenţă, dublat de un medic specialist. Noi avem acum un deficit de cinci medici, având în vedere că sunt în concedii medicale, în concediu de creşterea copilului. Medicii rezidenţi vor fi folosiţi în secţia de Terapie Intensivă din spital”, ne-a explicat Alina Dobrea, managerul Spitalului Judeţean Galaţi.
Până una alta, unitatea mobilă este funcţională, dar stă nefolosită în curtea spitalului, unul dintre motive fiind şi faptul că secţia de Terapie Intensivă din spital nu este încă plină. Cu toate acestea, Nelu Tătaru a ţinut să precizeze că, din punctul său de vedere, managementul unităţii medicale este unul defectuos. ”Am făcut o evaluare la nivelul Prefecturii şi la Spitalul Judeţean sunt 18 medici ATI. Credeţi că ar putea să coboare cineva în acel TIR? Eu zic că da, pe lângă cei care sunt detaşaţi. Dacă vreţi o părere personală, în acest moment, şi nu numai personală, la Spitalul Judeţean Galaţi este un prost management, în care ai doar 300 de pacienţi dintr-un total de 1.800, cât ar trebui să fie, ai 2.200 de cadre, din care 193 sunt infectate, şi tu nu poţi justifica un personal care să meargă jos, în acel TIR de Terapie Intensivă? Haideţi să ajungem la un context în care un management trebuie să asigure funcţionarea unei unităţi mobile de Terapie Intensivă, care ne-a fost solicitată şi pe care am dat-o a doua zi după ce am fost aici. Deci, în acest moment, nu sunt cazuri ca să necesite să cobori în acea unitate de Terapie Intensivă, dar, în măsura în care numărul de cazuri va creşte, vreau să văd că acea unitate de Terapie Intensivă, complet dotată în acest moment, funcţionează”, a declarat Nelu Tătaru.
Conform ministrului, tot de management ţine şi aprovizionarea cu kituri de testare pentru aparatele Real Time PCR. ”Fiecare spital are un departament de achiziţie, un furnizor care le-a dat aceste kituri. Fiecare manager îşi asigură aceste kit-uri. Dacă furnizorul care a furnizat până acum nu are aceste kituri, pot încerca prin achiziţie directă de la un alt furnizor, dar rămâne o chestie de management”, a completat Nelu Tătaru.

Citit 6310 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2020 20:31

15 comentarii

 • postat de danny1987 Marți, 04 August 2020 21:26 86.125.62.*** Link la comentariu
  0
  5

  spun doar atat. Cunosc personal 3 familii care sunt toti angajati in spitalul judetean surori matuse frati toti acolo

  Raportează
 • postat de Florin Mototolea Marți, 04 August 2020 20:41 89.136.186.*** Link la comentariu
  12
  27

  Stiti ca in tot acest timp datorita nebuniei cu coronavirusul ceilalti pacienti care au alte boli grave sunt lasati sa moara si apoi spun ca au murit din cauza covidului ca sa li se poata lua organele? Se invart sume mari de bani dar nimeni nu vede si nimeni nu aude. Doar e coronavirus peste tot. Si mai interesati-va si cate paduri s-au taiat in starea de urgenta.
  Tocmai a fost prins un nene director la Apele Romane primind mita de 1 milion de euro. Asta ca sa intelegeti cine conduce si ce mafie exista peste tot si ce cancer e in tara asta.

  Raportează
 • postat de Finch Marți, 04 August 2020 19:06 109.166.135.*** Link la comentariu
  6
  3

  Inca mai avem ministere in 2020 ? Ce inapoiati suntem ....

  Raportează
 • postat de Reaua credință a nimănui, pe funcție de ministru Marți, 04 August 2020 18:42 213.233.108.*** Link la comentariu
  14
  25

  Da, da...cum să nu: "management prost la spitalul Județean Galați"...Ministrul, ministerul și echipa lui nu au nicio vină, el nici usturoi nu a mâncat și nici gura nu-i pute...el doar e în vacanță în funcția de ministru... Le-a trimis ăstora de la Galați "o roabă" fără "roți" și le-a zis descurcați-vă.

  Sau e vizat și trebuie schimbat managerul cu unul la culoare PNL? Că numai dacă e PNL-ist se rezolvă treburile, că "ceilalți e pr0ști"? Că vezi Doamne, management prost nu-i așa? Că dacă era un manager PNL ar fi făcut rahatul praf...pardon, l-ar fi făcut pe Covid praf, că PNL-istul galben/portocaliu la colore se lua la trântă cu Covidul.

  Pe bune? Dar tu ministrule pe unde dra cu erai când ăștia de la Galați strigau că nu le-ai pus la dispoziție ceea ce aveau nevoie pentru a-și face treaba? Iarăși lozinci din acelea răsuflate cum că "întotdeauna sunt alții de vină"? Pe bune? O fi având și Covidul ăsta culoare politică...?
  Dar la un asemenea eveniment de asemenea anvergură, de nivel global tu ministru ce dra cu mai coordonai? Sau sunteți toți ocupați să vă întruniți pe la Guvern cu Orban să beți toți wisky și să fumați "trabuce"? Că tot afișau ăștia prin presă poze prin tabloid cu întruniri ale guvernanților în care se fumează și se bea(celebra poză cu Orban cu paharul de "apă minerală" și trabucul)? Când nu ai soluții...Când nu ai viziune...
  Băi nene, v-am votat ca să faceți treabă bună, nu ca să tăiați frunză la câini. Iar v-am votat degeaba? Mai suntem prin țara asta și unii fără culoare politică și ne-am săturat să vă certați între voi aiurea...

  La noi la români politica e de rahat. Am ajuns la concluzia că nu se merită, pe oricine aș vota tot își va da în petec, tot va claca și va face vreo boacănă, vreo strâmbă iar oamenii vor avea de pătimit.

  Raportează
 • postat de lupul cel sur Marți, 04 August 2020 16:40 86.124.204.*** Link la comentariu
  10
  25

  buei, de ce n-ati umplut "terapia" mobila a lu' tataru? ca el avea niste organe de "donat" poate... ce daca n-aveti pacienti pt ea, noi va aducem medici, si o sa-i platim bine-bine incat in scurt timp se va umple si terapia mobila, DACA pricepeti!! CU BOLNAVI DE LEUCEMIE, CARDIACI, GRAVIDE, NU CONTEAZA! SI VOR FI DECLARATI MORTI DE COVID EVIDENT!!

  Raportează
 • postat de Petre Marți, 04 August 2020 16:32 86.125.62.*** Link la comentariu
  3
  18

  De ceva ani, cel mai bun doctor din Galati este trenul de Bucuresti, acum si ala este arhiplin.
  Indiferenta, necunoastere, nepotism, toate acumulate in ani, au dus la dezastrul din spitalul judetean.
  Si ei sunt suparati pe ministru ca a spus ca este un management defectuos.Este dezastruos, nu defectuos.
  Trebuia o masura ca la Suceava, conducere militara pentru o perioada si pe urma concurs pentru toate posturile de conducere, sub supravegherea ministerului.Degeaba bagi bani in aparatura performanta daca nu ai specialisti, doctori adevarati, fara sa uite ca au jurat sa se sacrifice pentru oameni nu pentru a acumula cat mai multi bani.
  Au mentionat-o numai pe doamna epidimiolog insa in peste tot este la fel.Toti doctorii in Galati au cate 3-4 joburi, la spital stau cate 2-3 ore, ca de asa e la stat si stai ca fraierul poate poate apare maria sa doctorul, sta ce sta si pleaca ca mai are alte joburi la privat.Uitati-va pe lista de personal a clinicilor din Galati, o mana de oameni ruleaza peste tot.Si pana la urma, tot la Bucuresti pleci ca aici...scapa cine are noroc!

  Raportează
 • postat de florin Marți, 04 August 2020 16:19 5.13.251.*** Link la comentariu
  2
  13

  Spitalul din Galati a fost întotdeauna condus prost!Nici o rudă care a ajuns în acest spital nu a avut un cuvînt bun de spus!Cînd trebuia sa ma duc in vizita ma apuca groaza!O internare după orele 23 sa facut după ce am schimbat bolnavul după ce a stat 16 ore la urgență într-o cameră insalubra plină cred cu pemparsi folositi!Un miros îngrozitor!Culmea a doua zi nu am avut voie sa-l îmbrăcăm într-o pijama adusă de acasa!Degeaba se supără angajații spitalului:acest spital ar trebui dărîmat si luat totul de la zero!Altă clădire,alți angajați alți directori!Dar din pacate nu se poate!

  Raportează
 • postat de Carmen Marți, 04 August 2020 11:16 5.13.144.*** Link la comentariu
  33
  45

  Si inafara ca ministrul atrage atentia (cui, sie insusi???!!!) ce se mai intampla?
  Pe principiul "cainii latra, caravana trece" , ministrul vine si pleaca, noi ramanem sa traim aceleasi drame locale. Cauzate de incompetenta si indolenta.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Marți, 04 August 2020 09:06 188.24.203.*** Link la comentariu
  47
  33

  E ca si cum as spune citez vorb unui psd-ist demult: Romanii sunt tristi! Exemplificare... unii au vandut tara, casapit industria... muncim pentru altii pe cutia milei... si or vrea sa fim si veseli!??? Mai mult ne fura si astia... pun orice manager pe criterii de partid... de guvernare sau coalitie... si vreti si performanta? Pai daca erau buni nu se incurcau cu partidele... nu ne mai vindecam... pacat ca prostia nu doare pe toti ce-ar trebui... ci doar pe cati-va acum cu covid-ul!

  POARTA MASCA!

  Raportează
 • postat de Cusut cu ață albă Marți, 04 August 2020 07:39 89.136.6.*** Link la comentariu
  23
  80

  "Cine nu este cu noi, este împotriva noastră ! "Daca menegerul unui spital, nu declară public, sau mai bine zis, să mintă public, că nuai are locuri în spital, asta pățește. Mai rău, menegerul a declarat că nu se moare de la covid, cum vor să se creada. De când au trimis unitatea mobilă, menegerul a declarat că este binevenită, dar o ține de rezervă şi nici personal nu are pentru ea. După ceva timp, vine Tătaru şi întreabă de ce nu este plină unitatea !!!

  Raportează
 • postat de Galatean, din pacate Marți, 04 August 2020 07:33 81.12.150.*** Link la comentariu
  24
  14

  Corect !

  Raportează
 • postat de TATAR SA FII SI AI PRICEPE Marți, 04 August 2020 05:51 95.76.0.*** Link la comentariu
  1
  32

  MANA EMENT PROST IN TOATA TARA !

  Raportează
 • postat de Adrian Marți, 04 August 2020 05:44 213.233.103.*** Link la comentariu
  3
  58

  Management prost in toate spitalele gălățene. Oameni puși pe posturi de conducere pe criterii clientelare, de partid., Nepotismul este in floare. Familii întregi lucrează în aceleași unități pentru că sunt "competenți " și au luat prin "concurs" acel post. Că doar sunt salarii de la buget. Curtea de Conturi și Primăria de asemeni politizate, nu văd nimic. Cancer total in acest sistem.

  Raportează
 • postat de Da mama cu biciun mine ..... Marți, 04 August 2020 04:25 108.245.201.*** Link la comentariu
  10
  58

  Se pare ca din poza de mai sus reise ca bolnavii la intensiva sunt tinuti acolo laolalta la gramada . Asta da " treaba buna " mai ales acum cu Covid-ul ....Se pare din nou ca ati capiat rau de tot acolo la voi in UE , nu sunteti normali nene...,
  Daca aia e camera de intensiva la gramada ....e de rau , sunteti penali rau de tot.

  Raportează
 • postat de Adrian Marți, 04 August 2020 01:05 79.116.78.*** Link la comentariu
  18
  49

  Are dreptate , la fel de prost ca cel de la minister....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.