Traficanți opriți cu focuri de armă. Cultură de cannabis într-o pădure de lângă Galați

Traficanți opriți cu focuri de armă. Cultură de cannabis într-o pădure de lângă Galați
Procurorii au ridicat 14 plante de cannabis
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciului Teritorial Galaţi au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de deţinere, cultivare şi oferire spre consum de droguri de risc, în formă continuată.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, a ajuns în arest după ce procurorii DIICOT - Serviciului Teritorial Galaţi, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au acţionat în vederea depistării în flagrant a deţinătorilor unei culturi outdoor de cannabis.

”Ca urmare a acţiunii derulate, pe raza judeţului Galaţi au fost identificate un număr de două persoane care efectuau activităţi de întreţinere a plantelor cultivate într-o zonă izolată şi greu accesibilă dintr-o comună amplasată în apropierea municipiului Galaţi”, se arată într-un comunicat al DIICOT Galați.

Anchetatorii au identificat şi ridicat 14 plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare care erau cultivate şi întreţinute pentru aducerea la maturitate şi recoltarea mugurilor, drogurile obţinute urmând să fie comercializate către diverşi consumatori din cercul acestora de apropiaţi.

În momentul în care au fost depistați, cei doi bărbați, de 22, respectiv 28 de ani, au încercat să fugă, fiind somați de oamenii legii. Cum aceștia nu s-au supus somației, polițiștii au făcut uz de armă, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical.

Ulterior, anchetatorii au efectuat și percheziții la domiciliile celor doi. ”De la locuinţa uneia dintre cele două persoane depistate a fost ridicată o cantitate de aproximativ 30 de grame cannabis, semințe de cannabis și un cântar de mare precizie”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Procurorii susțin că, în cursul lunii iulie 2020, a fost înfiinţată, într-o lizieră de pădure, o cultură de cannabis, cantitatea de 30 grame de marijuana recoltată din cultura fiind deţinută la domiciliul unuia dintre autorii faptelor care a şi oferit, în mod repetat, spre consum astfel de substanțe către diferite persoane.

După ce au constata toate acestea și i-au audiat pe cei doi, procurorii DIICOT l-au reținut pe tânărul de 28 de ani, cerând ulterior instanței de judecată arestarea preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii au decis însă că traficantul de droguri poate fi lăsat în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Decizia luată de judecătorii Tribunalului Galați a fost deja contestată, o decizie finală urmând a fi luată de Curtea de Apel Galați.

Citit 3005 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 10:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.