La Galați, reabilitarea infrastructurii de irigaţii ”costă” 238 milioane de euro

La Galați, reabilitarea infrastructurii de irigaţii ”costă” 238 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Nu mai puțin de 6,5 miliarde de euro, aproximativ opt la sută din total, atât reprezintă suma ce va fi alocată din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru modernizarea infrastructurii de îmbunătățiri funciare din România.

Potrivit celor mai recente declarații ale gălățeanului George Scarlat (foto mai jos), secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cea mai importantă condiționalitate privind utilizarea acestor bani derivă din faptul că 70 la sută din sumă trebuie contractată în primii doi ani ai următorului exercițiu bugetar european, în intervalul 2021-2022, iar restul până în anul 2023. Totodată, implementarea trebuie finalizată până la sfârșitul lui 2026.

Prezent într-o emisiune radio, George Scarlat a menționat că, la nivelul județului Galați, conform unui deviz-antecalcul, necesarul de investit pentru refacerea infrastructurii de îmbunătățiri funciare este de 238 milioane de euro, în condițiile în care bugetul național prevăzut în acest sens pentru anul 2020 a fost de doar 50 milioane de euro.

"Am avut discuții cu fermierii asociați în Federația Câmpia Covurlui privind necesitatea preluării la loc a infrastructurii la stat, la ANIF, pentru a putea investi sume consistente în reabilitarea acesteia", a mai precizat secretarul de stat în MADR. George Scarlat a adăugat că "acesta este viitorul și obiectivul cu prioritate zero, pentru că nu putem an de an să acordăm despăgubiri în agricultură".

Citit 1959 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2020 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.