Primul gălăţean eliberat din funcţie de premierul Cîţu

Primul gălăţean eliberat din funcţie de premierul Cîţu
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Gălăţeanul Romulus Iaru a fost eliberat din funcția de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, prin decizia premierului Florin Cîțu, publicată în Monitorul Oficial din 12 ianuarie 2021. Este primul membru marcant PMP care pleacă dintr-o funcţie guvernamentală pe care o ocupă din 13 noiembrie 2019.

„ALDE şi PMP vor trebui să elibereze funcţiile de conducere deţinute în administraţia locală şi naţională, pentru a face loc oamenilor noii puteri”, scriam în articolul „Previziuni politice pentru 2021”, analiză publicată în ediţia de luni, 11 ianuarie 2021, a ziarului „Viaţa liberă”. Iată că nu ne-am înşelat.

Premierul Florin Cîţu a semnat deja opt decizii de eliberare din funcţii guvernamentale a unor persoane. Printre ele se află şi Romulus Iaru. Numirea acestuia în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, de către prim-ministrul Ludovic Orban, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial al României din 13 noiembrie 2019, a fost o surpriză politică.

La acel moment, Iaru, secretar general adjunct al PMP la nivel național, era consilier judeţean şi fusese propus de filiala PMP Galaţi. În viziunea presei centrale, numirea lui reprezenta primul pas către fuziunea dintre PNL şi PMP, în vreme ce reprezentanţii PMP susţineau că nu este vorba de fuziune, ci despre o unificare a dreptei. N-a fost cazul!

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu ceilalţi reprezentanţi ai PMP Galaţi care au ajuns în funcţii publice prin numire precum subprefectul Viorica David şi Gabriela Lenghel - președinte - cu rang de secretar de stat - al Autorității Naționale pentru Cetățenie.

Citit 7001 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2021 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.