Evaluaţi acest articol
(27 voturi)
4 comentarii

Gălăţeanul Romulus Iaru a fost eliberat din funcția de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, prin decizia premierului Florin Cîțu, publicată în Monitorul Oficial din 12 ianuarie 2021. Este primul membru marcant PMP care pleacă dintr-o funcţie guvernamentală pe care o ocupă din 13 noiembrie 2019.

„ALDE şi PMP vor trebui să elibereze funcţiile de conducere deţinute în administraţia locală şi naţională, pentru a face loc oamenilor noii puteri”, scriam în articolul „Previziuni politice pentru 2021”, analiză publicată în ediţia de luni, 11 ianuarie 2021, a ziarului „Viaţa liberă”. Iată că nu ne-am înşelat.
Premierul Florin Cîţu a semnat deja opt decizii de eliberare din funcţii guvernamentale a unor persoane. Printre ele se află şi Romulus Iaru. Numirea acestuia în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, de către prim-ministrul Ludovic Orban, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial al României din 13 noiembrie 2019, a fost o surpriză politică.
La acel moment, Iaru, secretar general adjunct al PMP la nivel național, era consilier judeţean şi fusese propus de filiala PMP Galaţi. În viziunea presei centrale, numirea lui reprezenta primul pas către fuziunea dintre PNL şi PMP, în vreme ce reprezentanţii PMP susţineau că nu este vorba de fuziune, ci despre o unificare a dreptei. N-a fost cazul!
Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu ceilalţi reprezentanţi ai PMP Galaţi care au ajuns în funcţii publice prin numire precum subprefectul Viorica David şi Gabriela Lenghel - președinte - cu rang de secretar de stat - al Autorității Naționale pentru Cetățenie.

Citit 5857 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2021 19:30

4 comentarii

 • postat de Un om Marți, 19 Ianuarie 2021 02:24 86.124.202.*** Link la comentariu
  0
  0

  Păcat, a făcut atât de multe pentru gălățeni și daca ar fi rămas ar fi făcut și mai multe :))
  (pamflet)

  Raportează
 • postat de corneliu Joi, 14 Ianuarie 2021 14:01 92.85.13.*** Link la comentariu
  1
  8

  Si uite asa a inceput sfarsitul!

  Raportează
 • postat de Robert G Miercuri, 13 Ianuarie 2021 22:31 109.166.137.*** Link la comentariu
  3
  20

  ura!

  Raportează
 • postat de Mihai Miercuri, 13 Ianuarie 2021 19:44 86.122.130.*** Link la comentariu
  2
  53

  Soluția: DEPOLITIZAREA tuturor instituțiilor statului și conducătorilor acestora, cu excepția conducătorilor de la Guvernul și Parlamentul României!
  Posturile de directori ale instituțiilor statului ar trebui scoase la concurs în baza unei proceduri transparente, bazate pe meritocrație, iar fișele de post să aibă clar stabilite indicatorii de performanță pe care respectivii conducători trebuie să îi atingă!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro