UPDATE. Finul deputatului Stângă, noul șef de la Protecția Mediului. Ascensiune politică
Foto: Facebook

UPDATE. Finul deputatului Stângă, noul șef de la Protecția Mediului. Ascensiune politică
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

UPDATE - Numirea pe care ”Viața liberă” a anunțat-o încă de acum o săptămână s-a produs oficial. Astfel, din 26 ianuarie, Sorin Adrian Pîrvu, un apropiat al deputatului liberal George Stângă, este noul șef al Agenției pentru Protecția Mediului Galați, în locul lui Bogdan Costin. Acesta, după numai două luni la cârma APM, s-a întors pe funcția pe care o deținuse anterior, până la sfârșitul lunii noiembrie, în cadrul Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. 


Șeful Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Galați, Bogdan Costin, va fi înlocuit din funcție după nici două luni de la numirea sa pe acest post, am aflat din surse neoficiale. Se pare că în locul său urmează să fie numit Sorin Adrian Pîrvu, un apropiat al deputatului liberal George Stângă. Având puțin peste 30 de ani, Pîrvu a fost "adviser" la Camera Deputaților, așa cum figurează pe pagina sa de Facebook. Conform acelorași surse, el a fost consilier la Biroul parlamentar al lui George Stângă, fiind și cununat de actualul deputat liberal.

Ascensiunea lui Sorin Adrian Pîrvu este una fulminantă, pe o "rețetă" care a mai fost aplicată de multe ori, și nu numai în Galați. În decembrie 2020, ar fi fost angajat pentru o scurtă perioadă de timp în cadrul Primăriei Ghidigeni, după care a fost propulsat la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, pentru a dobândi statut de funcționar public. De aici și până la funcția de șef al APM Galați nu mai este decât un pas, care urmează să fie făcut cât de curând.

În aceste condiții, se pare că (încă) actualul șef al APM Galați, Bogdan Costin, care fusese detașat pe această funcție la sfârșitul lunii noiembrie, se va reîntoarce la postul deținut anterior, la Arii Protejate.

Vom analiza, într-una din edițiile viitoare ale ziarului, modul în care o persoană practic necunoscută poate deveni, aproape peste noapte, funcționar public și șef al unei instituții deconcentrate.

Citit 11179 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.