„Consiliul Local nu a dorit să ajute mediul de afaceri”, potrivit președintelui Patronatului IMM-urilor Galați

„Consiliul Local nu a dorit să ajute mediul de afaceri”, potrivit președintelui Patronatului IMM-urilor Galați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Conform datelor Registrului Comerțului, numărul firmelor gălățene „dispărute” în primele cinci luni ale acestui an – adică dizolvate, suspendate sau radiate – a ajuns la 985, față de 649, câte s-au înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

„Acesta este adevărul, pe cifre oficiale, și el exprimă ineficiența măsurilor adoptate și faptul că acestea nu au fost puse în aplicare în mod corespunzător, iar unele dintre ele nu au fost decât promisiuni” a afirmat președintele Patronatului IMM-urilor Galați, Marian Filimon, într-o conferință de presă care a avut loc ieri.

„La presiunea CNIPMMR, guvernul a dat o ordonanță anul trecut, în noiembrie, care a avut termen până pe 4 decembrie, în așa fel încât consiliile locale să aibă posibilitatea să reducă până la 50 la sută impozitele pe clădiri și pe terenuri la cei care au fost afectați. A fost o adevărată bătălie pe plan local, la nivelul consiliului, iar Consiliul Local nici măcar nu a pus pe ordinea de zi de la început și au și deturnat opinia publică, spunând că, vezi Doamne!, Consiliul Concurenței și Curtea de Conturi ar sancționa o astfel de chestie. În condițiile în care în multe alte localități din țară s-au aprobat scutiri pe baza ordonanței care îți dădea voie la acest lucru, părerea membrilor noștri a fost că, spre regretul nostru, Consiliul Local nu a dorit să întindă o mână de ajutor mediului de afaceri”, a afirmat Filimon.

Conform acestuia, lucrurile stau la fel și în momentul de față. „Avem mulți întreprinzători care reclamă faptul că au primit înștiințări de executare silită pentru neplata unor dări către instituțiile locale, și noi i-am sfătuit să dea instituțiile în judecată. Este o mare nedreptate: eu ți-am plătit ție, ca instituție, acordul primarului pentru a-mi desfășura activitatea, și am plătit 3-4.000 de lei, eu nu mi-am desfășurat activitatea că am fost închis de către stat, iar tu acum mă execuți. Corect ar fi ca instituția respectivă ar trebui să restituie banii care au fost încasați fără just temei.

Înțelegem necesitatea de bani la bugetele locale și centrale, înțelegem necesarul pentru funcționarea instituțiilor respective. Ce nu înțelegem este de ce aceste instituții nu iau măsuri pentru a diminua efortul bugetar de funcționare, prin reducere de personal, de salarii, de sporuri, de bonusuri, decheltuieli materiale. În schimb, aceste instituții se comportă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat în această perioadă” a mai spus președintele PIMM Galați.

Citit 3138 ori Ultima modificare Luni, 26 Iulie 2021 01:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.