Fostul director al Fundației "Andreiana Juventus" a ajuns șef în Primăria Galați
Foto: Anca Melinte

Fostul director al Fundației "Andreiana Juventus" a ajuns șef în Primăria Galați
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Una dintre noile funcții publice de conducere proaspăt înființate în organigrama Primăriei Galați va fi ocupată de fostul director al celei mai controversate fundații pe care administrația locală a avut-o. Este vorba despre "Andreiana Juventus", la care Camera de Conturi a descoperit un potop de nereguli, între care bani publici cheltuiţi fără documente justificative şi respectarea procedurilor în vigoare. Fundația, așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", și-a încetat activitatea de la 1 august 2021, dar fostul director al acesteia, Valentin Munteanu, tocmai s-a angajat șef în Primărie.

"Primăria dă afară patru şefi, dar pune în loc alţi cinci", scriam în ediția din 7 iulie 2021 a cotidianului "Viața liberă". Relatam că aleșii locali tocmai aprobaseră o nouă organigramă a administrației locale. Între cele cinci funcții publice de conducere nou create era și aceea de șef serviciu - Serviciul Organizare Evenimente.

Pentru ocuparea acestui post a fost organizat concurs de recrutare, așa cum "Viața liberă" a informat. Conform "Rezultatului final al concursului de recrutare", publicat pe portalul Primăriei, șase candidați au concurat, dar numai unul a fost declarat admis după proba scrisă, unde a obținut 71,4 puncte. La interviu a fost notat cu 79,2 puncte, prin urmare, a fost declarat câștigător al postului, cu un total de 150,6 puncte. La solicitarea noastră, Biroul de Presă al Primăriei ne-a comunicat că noul șef al Serviciului Organizare Evenimente este Valentin Munteanu.

Numele acestuia este legat de cea mai controversată fundație pe care Primăria a finanțat-o, "Andreiana Juventus". Aici, auditorii Camerei de Conturi Galaţi au descoperit un potop de nereguli, în urma controlului efectuat în 2020. Finanţări cerute şi primite de la bugetul local fără note de fundamentare, bani publici cheltuiţi fără documente justificative şi respectarea procedurilor în vigoare, achiziţii realizate cu ignorarea prevederilor legale, dar şi prejudicii a căror întindere trebuia stabilită pentru a putea fi recuperate! Mult mai răsunător a fost, însă, scandalul "Balul municipiului, comasat cu Gala Centenarului". Cele două evenimente au avut loc în acelaşi timp şi în acelaşi loc, pe 2 decembrie 2018, iar autorităţile au refuzat să arate cum a fost posibil ca Gala Centenarului - eveniment finanţat (şi) de Ministerul Culturii - să se transforme într-un "bal", ca nunta cu botez, prilej de mâncare, băutură, distracţie şi voie bună.

Fundația și-a încetat activitatea după ce Primăria i-a comunicat că se află în imposibilitatea de a-i mai oferi contribuţia financiară începând cu anul 2021.

Citit 10092 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Septembrie 2021 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.