Ce planuri de a pune în valoare Palatul "Gheorghiu" are Primăria Galaţi. Rezultatele expertizei tehnice

Ce planuri de a pune în valoare Palatul "Gheorghiu" are Primăria Galaţi. Rezultatele expertizei tehnice
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Într-un răspuns adresat Asociaţiei "Galaţi, oraşul meu", pe care ni l-a pus la dispoziţie Bogdan-Radu Brînzan, Primăria municipiului Galaţi îşi expune planurile pe care le are cu Palatul "Simion Gheorghiu", clădirea în ruină de pe strada Domnească nr. 24.

"Pentru acest imobil a fost elaborată expertiza tehnică, prin care expertul tehnic a stabilit măsurile de intervenţie: păstrarea doar a faţadelor din clădirea veche şi reconstruirea clădirii; faţadele care se păstrează se vor consolida pe ambele feţe; extindere/consolidare fundaţii la pereţii care se păstrează; cămăşuire a pereţilor de faţadă care se păstrează, pe ambele feţe la subsol şi doar la interior la nivelele parter, pod şi etaje; execuţie şarpantă nouă peste etajul al doilea; înlocuirea tuturor reţelelor purtătoare de apă din interiorul clădirii", precizează municipalitatea.

Instituţia afirmă că va depune documentaţia pentru finanţare prin programul Ministerului Culturii sau Programul Operaţional Regional, când vor fi finalizate documentele care să ateste dreptul de proprietate asupra întregului imobil în favoarea Primăriei Galaţi.

Pentru asta, conform hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Primăria va trebui să-i plătească 55.250 de euro, plus cheltuieli de judecată de 7.252 de lei, lui Bogdan Iacob. Acesta este proprietarul unei locuinţe din acest imobil pe care tot municipalitatea i-a vândut-o şi din care apoi l-a evacuat, motiv pentru care a deschis proces de revendicare imobiliară.

Citit 3408 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Septembrie 2021 00:46

7 comentarii

 • postat de Akbar
  Marți, 28 Septembrie 2021 17:51
  5.13.152.***
  O cladire ce avea locuinte la etaj si spatii comerciale la parter. Construita în 1925 de Simion Gheorghiu, inalt functionar la Uzina de Gaz din Galați și director al Bancii Galatilor. La intrarea principală se gasea inscriptia „Casa Simion Gheorghiu”. Nimic deosebit pana aici.
  3
  5
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Marți, 28 Septembrie 2021 17:50
  78.96.81.***
  imobiliarele....imobiliareleee.....spagileeee.....spagileeee.......rechinii....rechinii.......chinezii il fac hotel in maximum maximorum doua saptamani.....
  4
  1
  Raportează
 • postat de Sandu
  Marți, 28 Septembrie 2021 14:47
  86.124.204.***
  Va trebui sa fie o institutie de cultura, gen Muzeul artei galatene...
  0
  2
  Raportează
 • postat de Iulia
  Marți, 28 Septembrie 2021 12:09
  5.13.165.***
  Important nu e "Ce planuri de a pune în valoare Palatul "Gheorghiu" are Primăria Galaţi" ci CÂND le va pune în aplicare...asta până nu se dărâmă de tot "coșmelia", că la stadiul ăsta a fost lăsată acea bijuterie arhitectuală.

  Poate, cu mult mai multă bubăvoință și cu mult mai multă muncă/hărnicie din partea administrației locale gălățene cât și a "partenerilor" de la care administrația locală așteaptă fondurile pentru "salvarea"(atât cât se mai poate salva)...ar trebui să se poarte un dialog civilizat, ambele părți la aceeași masă pentru urgentarea atragerii/absorției/primirii acelor fonduri necesare, pentru că apoi știți că se mai pierde timpul aiurea și cu licitațiile care la noi la români(tipic românesc) durează la nesfârșit.
  2
  11
  Raportează
 • postat de Basarab Pàltânea
  Marți, 28 Septembrie 2021 07:57
  5.14.135.***
  Care expert?
  0
  9
  Raportează
 • postat de ghici
  Marți, 28 Septembrie 2021 06:47
  86.124.206.***
  Orasul are nevoie de monumente mai mult decat discoteci. Gradul de cultura se exprima prin nevoile pe care le are fiecare cetatean. Imi pare rau pentru domnul discoteca. Cativa ani de scoala iar mai prinde bine.
  0
  24
  Raportează
 • postat de Discoteque
  Marți, 28 Septembrie 2021 02:07
  89.137.225.***
  Si dupa ce refacem palatul punem in el icoane ca la celalalt palat unde a fost muzeul de arta si tot gol si inutil va ramane! Lumea are nevoie de discoteci si de relaxare dupa ce vine 8 ore de la munca si stres.
  55
  11
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro