Ce planuri de a pune în valoare Palatul "Gheorghiu" are Primăria Galaţi. Rezultatele expertizei tehnice

Ce planuri de a pune în valoare Palatul "Gheorghiu" are Primăria Galaţi. Rezultatele expertizei tehnice
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Într-un răspuns adresat Asociaţiei "Galaţi, oraşul meu", pe care ni l-a pus la dispoziţie Bogdan-Radu Brînzan, Primăria municipiului Galaţi îşi expune planurile pe care le are cu Palatul "Simion Gheorghiu", clădirea în ruină de pe strada Domnească nr. 24.

"Pentru acest imobil a fost elaborată expertiza tehnică, prin care expertul tehnic a stabilit măsurile de intervenţie: păstrarea doar a faţadelor din clădirea veche şi reconstruirea clădirii; faţadele care se păstrează se vor consolida pe ambele feţe; extindere/consolidare fundaţii la pereţii care se păstrează; cămăşuire a pereţilor de faţadă care se păstrează, pe ambele feţe la subsol şi doar la interior la nivelele parter, pod şi etaje; execuţie şarpantă nouă peste etajul al doilea; înlocuirea tuturor reţelelor purtătoare de apă din interiorul clădirii", precizează municipalitatea.

Instituţia afirmă că va depune documentaţia pentru finanţare prin programul Ministerului Culturii sau Programul Operaţional Regional, când vor fi finalizate documentele care să ateste dreptul de proprietate asupra întregului imobil în favoarea Primăriei Galaţi.

Pentru asta, conform hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Primăria va trebui să-i plătească 55.250 de euro, plus cheltuieli de judecată de 7.252 de lei, lui Bogdan Iacob. Acesta este proprietarul unei locuinţe din acest imobil pe care tot municipalitatea i-a vândut-o şi din care apoi l-a evacuat, motiv pentru care a deschis proces de revendicare imobiliară.

Citit 4500 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Septembrie 2021 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.