O nouă modalitate de plată a taxelor și impozitelor locale

O nouă modalitate de plată a taxelor și impozitelor locale
30 de staţii SelfPay
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

O nouă modalitate de plată a taxelor și impozitelor, prin intermediul stațiilor SelfPay va fi disponibilă începând de la 1 noiembrie 2021, a anunţat Primăria municipiului Galaţi. La cele 30 de staţii se vor putea plăti taxe și impozite locale, amenzi, facturi diverse (electricitate, gaze, internet, apă, telefonie, cablu), taxe auto, rate credit etc. Pentru plata impozitelor și taxelor locale, comisionul este suportat de Primăria Galați.

„Spre finalul anului, un nou sistem de plată a taxelor locale”, anunţam în ediţia din 22 iulie 2021 a ziarului „Viaţa liberă”. Gălăţenii care nu deţin card bancar sau care nu reuşesc să se descurce pe platforma ghiseul.ro nu vor mai fi nevoiţi să stea la cozi, la centrele Fiscalităţii, pentru a-şi achita obligaţiile faţă de bugetul local.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, pe lângă metodele existente deja (online pe www.ghiseul.ro, cu ordin de plată sau direct la casierii), gălăţenii vor avea la dispoziţie 30 de stații în rețeaua SelfPay, două fiind amplasate în sediul central al Primăriei, respectiv, la sediul Direcției de taxe și impozite, celelalte preponderent în magazine sau benzinării.

„Plata se poate face numerar, simplu și rapid, în orice zi, la orice oră. Contribuabilul poate fi identificat la orice stație prin scanarea unui cod de bare înscris pe documentul emis de Fiscalitate după data de 1 noiembrie 2021. După scanarea codului de bare, se va afișa tipul și cuantumul debitelor existente la data accesării, acesta putând vizualiza datele și informațiile cumulate pe rolul nominal unic unde este titular, precum și pe toate celelalte roluri nominale unice unde este parte. Plata amenzilor se poate face prin identificarea contribuabilului, utilizând codul numeric personal, seria, numărul și data procesului-verbal, precum și cuantumul amenzii”, informează Primăria Galaţi.

Pentru „servicii de gestionare a tranzacțiilor financiare pentru plata impozitelor, taxelor și altor venituri locale prin rețeaua self-service” Primăria a încheiat un contract în valoare de 16.000 de lei fără TVA cu Asocierea IDEA BANK SA București (lider de asociere) și ZEBRAPAY SRL București (asociat).

Citit 4776 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Octombrie 2021 13:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.