Investiții în infrastructură, iluminat și școli de 14 milioane de lei, în judeţul Galaţi

Investiții în infrastructură, iluminat și școli de 14 milioane de lei, în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În ultima parte a anului trecut, dar și în primele zile din 2022, conform datelor afișate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), comunele gălățene s-au orientat către achiziționarea de echipamente IT destinate școlii online, dar și către proiecte de infrastructură, acestea din urmă fiind ceva mai consistente din punct de vedere valoric.

Astfel, la Vânători, asfaltarea a patru străzi cu o lungime totală de 2,63 kilometri (inclusiv partea de întreținere șanțuri și rigole) a fost adjudecată de compania gălățeană specializată Assfalti Roads ACM SRL, la valoarea de 1,8 milioane de lei. Lucrări de modernizare a infrastructurii comunale vor avea loc și pe cinci artere din comuna Movileni. Acestea au revenit asocierii dintre Construcția SA din Tecuci și Davide Construct SRL, contra a 1,64 milioane de lei. La Matca, livrarea a două autobuze second-hand a revenit companiei Mercedes-Benz Trucks&Buses Romania SRL, valoarea acestora fiind de 1,23 milioane de lei.

Lucrări de infrastructură de valori aproape identice vor avea loc în alte două unități administrativ-teritoriale din județ. Astfel, la Ivești, de așternerea unui covor asfaltic pe trei străzi, cu o lungime de 2,25 kilometri, se va ocupa tot compania Assfalti Roads ACM SRL, valoarea contractului fiind de 1,17 milioane de lei, fără TVA. La Independența, același operator economic, de această dată în asociere cu ieșenii de la Gebes MProject SRL și cu terțul Galaxis Media SRL, are în sarcină realizarea de șanțuri betonate, inclusiv rigole și podețe de acces pe o lungime de 9,65 kilometri. În aceeași comună, vor fi achiziționate echipamente electronice (tablete) pentru două școli din localitate. Valoarea contractului este de circa 160.000 de lei și a revenit firmei bucureștene Arlechin Total Distribution SRL.

La Fârțănești, extinderea rețelei de canalizare comunale este în sarcina asocierii dintre Brialbet SRL și Construcții Feroviare Galați (terț), la valoarea de circa 871.000 de lei, în vreme ce la Cudalbi există o preocupare pentru reabilitarea și eficientizarea sistemului de iluminat public. În comună urmează a fi montate 640 de LED-uri de către Elbi Energy Projects SRL București, la o valoare de 825.000 de lei.

Trecând și prin orașul Târgu Bujor, trebuie remarcat că se intenționează amenajarea unei incinte la blocurile ANL. Proiectul tehnic pentru această lucrare a fost câștigat de compania vasluiană Wash Expert SRL, în asociere cu Ilaropec SRL-D Bârlad și cu terțul Keyboard SRL din Râmnicu Sărat, la o valoare de circa 755.000 de lei, inclusiv asistență tehnică pe perioada executării efective a lucrărilor de amenajare. Mai aproape de Galați, la Șendreni, a fost atribuit un proiect de creștere a eficienței iluminatului public comunal. Cele 492 de corpuri de iluminat cu LED vor fi montate de firma Criden Construct SRL, valoarea contractului fiind de circa 718.000 de lei.

Aceeași preocupare pentru modernizarea și eficientizarea iluminatului public este și la Corod, cu precizarea că au fost contractate circa 940 de lămpi LED, operațiunile fiind în sarcina bucureștenilor de la Electromagnetica SA, la o valoare de aproximativ 649.000 de lei. În aceeași comună, livrarea a circa 600 de tablete cu acces la internet, dar și laptopuri etc. pentru patru unități școlare va fi realizată, în două loturi, de Visual Fan SA din Brașov, dar și de Arlechin Total Distribution, în valoare totală de peste 590.000 de lei. Tot tablete școlare cu acces la internet, dar și camere web sau routere wireless au fost achiziționate și la Liești. Valoarea acestui contract, aflat în sarcina Orange Romania SA, este de circa 495.000 de lei.

În schimb, la Vârlezi, vor avea lucrări de extindere a primăriei, practic o consolidare a acesteia. Contractul a fost atribuit, la o valoare de aproximativ 470.000 de lei, firmei Meridian Construct SRL. Revenind la achiziția de tablete pentru uz școlar cu abonamente la servicii de internet, la Smârdan, cele două loturi destinate celor trei școli din comună vor fi livrate atât de Vodafone Romania SA, cât și de Chrome Computers SRL, la o valoare însumată de circa 394.000 de lei. La Cuza Vodă, aceleași echipamente electronice, inclusiv ecrane de proiecție și table interactive, au fost contractate de către Orange Romania și de compania clujeană Union Co SRL, valorând, în total, peste 271.000 de lei, în timp ce la Braniștea, o achiziție similară, de 277 tablete și alte echipamente IT, va fi onorată de Vodafone Romania și de Arlechin Total Distribution. De această dată, valoarea contractului este de aproximativ 227.000 de lei. Ceva mai ieftine, circa 199.000 de lei, sunt echipamentele și dispozitivele IT achiziționate la Poiana, fiind vorba, printre altele, de 22 de laptopuri și 131 de tablete. Livrarea va fi asigurată de asocierea dintre TNT Computers Sibiu și Vodafone Romania, în calitate de subcontractant.

Revenind în zona de infrastructură, la Tulucești elaborarea unui proiect tehnic în valoare de circa 55.000 de lei pentru dezvoltarea drumurilor comunale cu o lungime de aproximativ 3,6 kilometri va fi efectuată de asocierea dintre Artehnis SRL Iași și subcontractanții Infrastructure Solutions&Design SRL și Servcad Expert SRL. La Tudor Vladimirescu a fost atribuit un contract de colectare și transport a deșeurilor menajere către compania specializată Leonmar SRL, cu o valoare de 44.000 de lei. În fine, la Valea Mărului, delegarea prin concesiune a serviciului de iluminat public a revenit firmei gălățene Monicom SRL, prestațiile urmând a valora circa 37.000 de lei.

Per total, în cele 19 UAT-uri din județ, valoarea achizițiilor publice atribuite și identificate prin SICAP totalizează în jur de 13,89 milioane de lei.

Citit 3754 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Ianuarie 2022 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.