Susținere de la Galați pentru Ucraina. Marș tăcut pentru pace (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Susținere de la Galați pentru Ucraina. Marș tăcut pentru pace (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Aproximativ o sută de persoane au participat, în seara de miercuri, 2 martie 2022, la un marș tăcut pentru pace, eveniment organizat de Asociația „Galați, orașul meu”. Printre cei care au luat parte la acest protest împotriva războiului s-a aflat și un tânăr german, aflat ca turist în orașul nostru.

Pe esplanada de la Potcoava de Aur s-au adunat, la ora 18,00 câteva zeci de gălățeni. Cu banderole galbele pe braț, flori în mâini, steaguri ucrainene și pancarte cu inspirate mesaje anti-Putin manifestanții și-au exprimat solidaritatea față de poporul ucrainean.  

„Vrem pace, nu vrem să ne tulbure viața cei de la Răsărit. Acesta este motivul pentru care ieșim în stradă. Stau și mă gândesc soldații, generalii ruși cum își vor privi copiii, nepoții, când vor ajunge la casele lor?”, ne-a declarat una dintre participante.

„Poate că suntem puțini, pentru că vremea e potrivnică, dar buni. Suntem alături de poporul ucrainean, de suferința prin care trece. Este un marș împotriva războiului, pentru pace și pentru libertate. Vrem să transmitem un mesaj de pace, de solidaritate cu poporul ucrainean”, ne-a spus Bogdan Radu Brînzan, vocea Asociației „Galați, orașul meu”.

Tânărul german ne-a spus că este turist și că a venit la marș alături de prietenii lui: „Sunt fericit să fiu aici și să iau parte la acest protest. Suntem total împotriva războiului pornit de Rusia și suntem fericiți că în Germania oricine poate primi sprijinul de care are nevoie”.

Manifestanții au pornit în marș tăcut către Palatul Administrativ, iar numărul lor a crescut pe parcurs, pentru că li s-au alăturat și alți gălățeni. Așa se face că în fața Monumentului Eroilor Revoluției din 1989 au ajuns aproximativ o sută de persoane.

În tăcere, florile pe care le-au purtat în maș au fost depuse la Monumentul Eroilor.

Citit 2986 ori Ultima modificare Vineri, 04 Martie 2022 12:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.