Exproprierile de pe „centura mică”, neaprobate din lipsă de cvorum

Exproprierile de pe „centura mică”, neaprobate din lipsă de cvorum
Consecințe directe ale lipsei de cvorum
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Consilierii județeni liberali nu au participat la ședința extraordinară a Consiliului Județean (CJ) de miercuri, 11 mai. Drept urmare, cele două puncte de pe ordinea de zi referitoare la aprobarea evaluărilor și a sumelor necesare în cazul exproprierilor de pe Drumul de Centură (DJ 251M) nu au putut fi aprobate. Aceste două hotărâri sunt decizii patrimoniale, iar conform legii este nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor.

“Era nevoie de 24 de voturi pentru aprobarea celor două hotărâri care priveau exproprierile pe Drumul de Centură și aprobarea sumelor pe care oamenii și firmele trebuie să le primească. Însă, la ședința de astăzi au fost prezenți doar 22 de consilieri (PSD, ALDE, PMP) plus președintele CJ. Consilierii PNL nu au participat la această ședință, în condițiile în care evaluarea a fost realizată de o firmă specializată, apoi datele au fost analizate și de către un expert ANEVAR si contraexpertizate de alți specialiști, astfel încât să ne asigurăm că aceste evaluări sunt corect realizate. Această investiție este realizată cu fonduri europene, iar dacă nu facem exproprierile riscăm să pierdem banii europeni. În plus, dacă nu aprobăm acum, oamenii riscă să fie expropriați iarna, în loc să facem acest lucru vara, când vremea de afară permite realizarea acestui lucru în condiții cât mai bune”, a declarat, ulterior, Costel Fotea, președintele CJ Galați. Putem adăuga că această procedură de evaluare era oricum întârziată, datorită neregulilor constatate la prima ”încercare”, achiziția publică fiind reluată de CJ în luna octombrie anului trecut.

Singurul proiect care a fost aprobat în ședința extraordinară de miercuri se referă la modificarea contribuției instituției la proiectul de consolidare de la Spitalul Județean, având în vedere că s-a solicitat Companiei Naționale de Investiții suplimentarea sumelor alocate investițiilor pe care le derulează la această unitate medicală.

CITIȚI ȘI: Trafic deviat și o stație de autobuz suspendată

Citit 4895 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2022 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.