Undă verde pentru aeroportul internațional Galați - Brăila

Undă verde pentru aeroportul internațional Galați - Brăila
Evaluaţi acest articol
(60 voturi)

Luni, 9 mai, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a anunțat, pe pagina de socializare, faptul că specialiștii de la București au făcut deja expertize privind condițiile de vânt și precipitații, numărul de ore de ceață, numărul de ore de soare, sau structura solului. Totodată, a fost primit un răspuns favorabil și de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România, cu privire la proiectul aeroportului internațional din zona Galați- Brăila.

”Lucrăm împreună cu ai noștri colegi de la Consiliul Județean Brăila, cu care avem încheiat un parteneriat serios în această privință, iar toate aceste proceduri se derulează prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport, din care mai fac parte și consiliile județene de la Ialomița și Călărași”, a adăugat Costel Fotea.

Reamintim faptul că aeroportul de la Galați este inclus în Master Planul General de Transport al României.

Citit 19378 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Mai 2022 01:02

21 comentarii

 • postat de paloma
  Joi, 12 Mai 2022 23:33
  5.13.141.***
  Nu va aruncati ca gaina la muci !!! Bucuresti, Constanta sunt la o distanta rezonabila de Galati si Braila....Basca au si autostrazi !!! Unda verde pe dracu'... Unda verde pentru fraierit votantii !!! O sa vedeti aeroport la Galati/Braila cand o zbura porcu' !!!
  3
  3
  Raportează
 • postat de laura
  Joi, 12 Mai 2022 17:21
  5.13.137.***
  Dax, esti prost! Mie nu imi vine sa plec din tara in vacanta tocmai pt ca distanta Galati Bucuresti e o corvoada!
  2
  1
  Raportează
 • postat de Dax
  Miercuri, 11 Mai 2022 21:03
  89.39.81.***
  Nu-i vad rostul atata vreme cat mai sunt doua in zona, la Bucuresti si la Constanta. Distantele dintre orase nu sunt atat de mari incat sa fie nevoie, dar meh, sa se fure in continuare ca la asta ne pricepem. Lasa ca aia din a fara e prosti. Nu se prind ei. Of! De-ar vedea Kovesi si manevra asta in stadiu incipient. Macar de monitorizat si tot ar fi ceva.
  8
  3
  Raportează
 • postat de Ioan
  Marți, 10 Mai 2022 23:42
  46.97.168.***
  Da,dar cei ce vor munci. .....mai sclavi vor fi.
  6
  7
  Raportează
 • postat de CLANTA
  Marți, 10 Mai 2022 20:26
  86.124.201.***
  nu pot sa cred ca nu intelegeti necesitatea aeroportului. va fi unul de tranzit folosit doar cu sectiunea plecari !!! ca de sosiri nu poate fi vorba. in curand raman in orasul Galati administratorii lui si acolitii lor !!!
  5
  16
  Raportează
 • postat de lucian
  Marți, 10 Mai 2022 14:14
  92.223.167.***
  Mai Florin, de fapt raspunsul il dai chiar tu!

  …”este un oras port fara o zona libera slab dezvoltata!Cu un port distrus de incompetenta politicienilor!Cu un parc industrial unde s-a bagat o groaza de bani nefunctionabil!Cu o infractuctura rutiera,feroviara,navala deplorabila!Nu se dezvolta nimic dar nimic in zona!Nu mai vorbe,vorbe,vorbe!”

  Avem nevoie de aeroport pentru ca aeroportul inseamna dezvoltare economica.
  Impactul economic este substantial. Aeroportul creaza locuri de munca, direct si indirect. Deci salarii, bunastarea populatiei in acea zona. O data cu aeroportul se dezvolta toata infrastructura, cu avionul nu circula doar pasageri, dar si marfuri de tot felul. Pe plan economic, se poate face legatura intre aeroport si port, aeroport si Combinat etc... Zona devine mai atractiva pentru orice investitor.
  Astazi o zona care se vrea dezvoltata, nu poate exista fara aeroport.
  13
  28
  Raportează
 • postat de Avion
  Marți, 10 Mai 2022 12:59
  37.162.56.***
  @Raluka într-adevăr sunt numai comentarii răutăcioase dar este de înțeles. Am avut numai dezastre de primari, orașul a decăzut enorm, cum ai vrea să fie lumea? De unde ai vrea să fie atâta speranță? Într-adevăr ăștia de acum au mișcat ceva dar încă trebuie să facă mult mai mult să se cunoască. Au guvernul lor, parlamentul lor, majoritate confortabilă și la Galați și la București, nu îi oprește nimic să facă.
  Alții spun că aeroportul nu are rost să fie la Galați, că e unul la Tulcea dar habar n-au ce vorbesc. Nu e vorba doar de Galați aici ci de o vastă regiune. Luați compasul și faceți un cerc în jurul Galațiului până atingeți un aeroport mai important cât de cât, nu cel din Tulcea, să zicem Bacău și să includă cercul și parte din Republica Moldova și Ucraina. După care încercați oriunde în țară să găsiți să faceți un cerc mai mare pe hartă și nu veți reuși. Aeroportul este extrem de important.... dacă se va face.
  12
  22
  Raportează
 • postat de Marius
  Marți, 10 Mai 2022 11:13
  89.136.3.***
  Ce pot sa zic, este bine ca se face, dar se pun mult prea mult sperante in acest Aeroport.
  Dar inteleg, este un mecanism de marketing foarte bun din punct de vedere politic.

  Mai departe noi o sa avem un aeroport pe care vor fi doar cateva curse (a se vedea si restul aeroporturilor din tara) si pentru majoritatea zborurilor tot la Bucuresti o sa ajungem si tot pe aceeasi infrastructura.

  In schimb ne chinuim sa:

  - sa facem cateva drumuri express care sa ne lege de autostrazi
  - sa avem un parc industrial functional (si nu doar unul care plateste salarii)
  - intre timp a fost inchis si parcul de soft (dar directorii inca sunt platiti)
  - nu profitam de Dunare si zona de Port
  Pentru terminalul de containere de 4 ani se tot fac licitatii si nimic

  Toate acestea ar fi ridicat foarte mult zona industriala din Galati.
  0
  34
  Raportează
 • postat de un galatenea
  Marți, 10 Mai 2022 10:02
  165.225.200.***
  Daca la Brasov a durat 8 ani si inca nu e functional, in cel mai fericit caz avem si noi in 2035 :))..daca o sa mai aiba cine zbura
  2
  36
  Raportează
 • postat de nelu
  Marți, 10 Mai 2022 09:44
  109.166.132.***
  a inceput campania electorala! Anterior, se imbulzea lumea la galeti, sacose, umbrele, pixuri si alte bazaconii oferite pentru un vot! Acum luati promisiuni virtuale gen aeroport( asta e veche tare, chiar mi e scarba cand aud asa lauda), centura, apa si canalizare la sate ( apropo, s-au dus pe apa garlei banii Apa Canal odata cu falimentul City Insurance,cititi ziarul de ieri!)pod, tunel ( alta scarba am cand vad cum ai nostri se duc la Braila in vederea intalnirilor cu cei ce fac podul in judetul vecin! Ce aport aveti la podul asta, ZERO!) Veniti cu ceva mai aproape de realitate si poate inghitim galusca la alegerile urmatoare.
  3
  35
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 10 Mai 2022 09:09
  86.124.203.***
  Doresc sa-mi explice un ziarist pe economie de la Viata Libera de ce are nevoie Galatiul de un aeroport !Asta in conditiile in care la 70-80 km de Galati un aeroport sta nefolosit!Galatiul este un oras port fara o zona libera slab dezvoltata!Cu un port distrus de incompetenta politicienilor!Cu un parc industrial unde s-a bagat o groaza de bani nefunctionabil!Cu o infractuctura rutiera,feroviara,navala deplorabila!Nu se dezvolta nimic dar nimic in zona!Nu mai vorbe,vorbe,vorbe!
  In Master Planul realizat pentru 2016-2030 nu se aduce aminte de necesitatea unui aeroport in aceasta zona!Din acel Master plan chiar putem intelege ca avind un aeroport la 80 km de Galati nu sunt sanse ca UE sa bugeteze constructia unui nou aeroport la Galati!In schimb aveam sanse sa accesam fonduri pentru modernizarea portului,modernizarea infrastructurii feroviare si a drumurilor!Dati drumul la aeroportul din Tulcea,modernizati portul,reparati calea ferata,faceti legatura cu autostrata Bucuresti-Constanta,Parc Industrial puternic ,Zona Libera puternica ,dragati Dunarea,folositi Dunarea si dupa aceea daca aeroportul din Tulcea va deveni prea mic construiti alt aeroport!
  16
  33
  Raportează
 • postat de Marin
  Marți, 10 Mai 2022 08:52
  86.124.201.***
  O veste bună într-adevăr, foarte buna! Numai că probabil va fi realizat acest aeroport peste inca 30 de ani, când s-o inventa teleportarea și va fi inutil. Utilitatea lui este incontestabilă. Ar fi prima mișcare isteață pentru construirea ideii de turism la Dunăre. Cu toate acestea sunt atât de multe de făcut până a ajunge acolo încât mă simt profund deznădăjduit că au șanse copii mei să vadă așa ceva... Dar, na! Intenția e buna, sa vedem și realizarea...
  8
  22
  Raportează
 • postat de Raluka
  Marți, 10 Mai 2022 08:31
  5.13.155.***
  Numai de rau aveti de comentat. Parca sunteti ciocli. Asa cum nu credea nimeni ca se va face podul de peste Dunare, si s-a făcut, asa se va face si aeroportul. Asta pt ca echipa care gospodareste acum Galatiul e cea mai buna din ultimii 30 de ani. Se vede cu ochiul liber cum Galatiul isi schimbă fața in bine...si puteti sa dati cu hate cat vreti...adevarul e evident!
  34
  17
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 10 Mai 2022 07:17
  82.79.117.***
  Este aeroport practic NOU la 80km de Galati - la Tulcea/ Cataloi, modernizat in 2019 cu 12 mil dolari - si e nefolosit: in 2020 a avut 30 de pasageri si in 2021 a avut 73 de pasageri...la sfarsitul anului vom avea pod peste Dunare, deci acces rapid catre Tulcea. Ne mai trebuie inca unul?
  27
  40
  Raportează
 • postat de Ursus
  Marți, 10 Mai 2022 07:12
  193.231.148.***
  Aeroport ca sa ce? Sa plece mai usor tinerii din Galati catre te miri unde? Sa vina turistii primarului Pucheanu? Sigur ca suna bine si chiar ar fi frumos, dar, mai intai, ne trebuie DRUMURI (ca asta am vazut ca cer potentialii investitori, vezi Renault, Ford, etc.), dar ei nu sunt in stare sa termine o prapadita de centura! Oricum, m-am linistit: daca se ocupa dl. Fotea, o sa fie gata ca si Muzeul de arte vizuale din parcul Rizer, adica la Sfantul Asteapta! Orasul e mort de mult...
  13
  43
  Raportează
 • postat de R0m4n
  Marți, 10 Mai 2022 07:00
  86.124.202.***
  Nu-i afevarat @das, sunt destui comunisti care supravietuiesc bine merci in aceste doua orase, e de ajuns sa ne uitam ce se voteaza la fiecare patru ani. Ca vor fi din ce in ce mai putini tineri, asta e adevarat... dar cui ii pasa de tineri in tara asta?
  5
  37
  Raportează
 • postat de Fraier de Galati
  Luni, 09 Mai 2022 21:29
  5.13.170.***
  Specialiștii de la București cu cât au fost plătiți... degeaba?!
  Pun rămășag că până în 2040 nu se va face nimic. Salvez acest articol și ne auzim.dupa...18 ani.
  7
  45
  Raportează
 • postat de vic
  Luni, 09 Mai 2022 20:40
  193.176.84.***
  ce coincidenta, 8-10 ani, atat dureaza si pregatirea aplicatiei de finantare, licitatia, pt-ul, constructia efectiva, cred ca moare das in 5 ani
  4
  36
  Raportează
 • postat de P.
  Luni, 09 Mai 2022 20:31
  199.255.31.***
  Minciuna asta este spusa de 30 de ani.
  Va rugam sa va reinventati.
  Exemplu:
  Galatiu va face un nou cimitir numai pentru mincinosi si hoti.
  7
  49
  Raportează
 • postat de Gilbert
  Luni, 09 Mai 2022 19:40
  217.230.105.***
  Hapciu !
  4
  24
  Raportează
 • postat de das
  Luni, 09 Mai 2022 19:16
  89.137.231.***
  Daca nu se face aeroport in zona Galati-Braila aceste orase vor muri in maxim 8-10 ani.
  38
  79
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro