Oțelul renunță la cel puțin șase jucători

Oțelul renunță la cel puțin șase jucători
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Reunirea lotului Oţelului vine după numai două săptămâni de vacanță, după promovarea reușită în finala barajului cu Dante Botoșani.

Oțelul și-a atins obiectivul pentru sezonul 2021-2022, prin promovarea în Liga a II-a, iar de joi, 23 iunie, se dă oficial startul pregătirilor pentru noul sezon - primul din cel de-al doilea eșalon. Gălățenii se reunesc la Stadionul "Oțelul", de la ora 17:00, pentru a porni la drum cu pregătirile. După un antrenament ușor de reacomodare, echipa va intra într-un program complet de ședințe de pregătire, în plan local, care va culmina cu meciul amical, din 9 iulie, cu FCSB.

Șase jucători nu se regăsesc în lot

Din echipa care a reușit să promoveze în Liga a II-a, nu mai puțin de șase jucători este de așteptat să fie înlocuiți în structura lotului. Primii doi au fost anunțați deja și în mod oficial, atacantul Jack Serrant-Green și fundașul central Laurențiu Hagiu. Acestora li se adaugă și cei doi jucători împrumutați, Alberto Țica (provenit de la "U" Cluj) și Marius Savu (de la Unirea Slobozia). Cei doi nu vor continua la Oțelul din ediția următoare de campionat, chiar dacă au prins destul de multe minute în returul sezonului recent încheiat. Tot la capitolul plecări e de așteptat să se renunțe și la serviciile lui Vadim Crîcimar, jucătorul de atac care a pierdut contactul cu prima echipă în partea a doua a sezonului, dar și la portarul Gabriel Ursu, căruia i se va căuta o echipă la care să fie cedat sub formă de împrumut, pentru a putea apăra constant. În cazul în care Unirea Braniștea va promova în Liga a III-a, aceasta este opțiunea cea mai probabilă pentru tânărul portar al Oțelului.

Semne de întrebare cu privire la continuitatea în cadrul echipei și pentru sezonul următor mai sunt în cazul altor doi jucători, Cristian Sîrghi și Ștefan Farcaș. Primul ar putea să mai continue pentru încă un sezon, dar problemele medicale pe care le-a tot avut în ultima vreme ar putea să-l determine să se retragă. În cazul lui Farcaș, acesta ar fi tentat să încerce o carieră în alt domeniu - la Academia de poliție. Oficialii Oțelului își doresc să se bazeze pe Farcaș în sezonul următor, ca dublură pe postul de fundaș dreapta, acolo unde Rus a fost mai mereu titular. Cei doi ar acoperi locul de junior Under 21, obligatoriu în Liga a II-a. Astfel, ar mai rămâne de găsit locul în echipă pentru cea de-a doua regulă impusă, cu junior U19, acolo unde Oțelul îi are momentan pe Marc Cireș, Alejandro Râpan și ar putea apela și la Denis Bordun, unul dintre remarcații de la U17.

Stagiu montan de pregătire

Altfel, perioada de pregătire va continua cu un stagiu centralizat la munte, după amicalul de gală cu FCSB. În perioada 11-23 iulie, Dorinel Munteanu îi va "încărca" fizic la munte pe jucătorii săi, dar îi va testa și în două meciuri amicale cu adversari buni din Liga a II-a, FC Buzău (13 iulie) și Unirea Slobozia (16 iulie). Alte meciuri amicale, atât în cantonament, cât și în perioada de după, urmează să fie stabilite în perioada următoare. Este de luat în calcul ca înaintea startului de sezon din 6 august să fie programat un amical cu Unirea Braniștea, mai ales dacă formația pregătită de Ionuț Niculcea va reuși promovarea în cel de-al treilea eșalon.

Citit 4862 ori Ultima modificare Joi, 23 Iunie 2022 11:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.