Gălățeanca Bianca Costea, medalie de argint la Mondialele de juniori

Gălățeanca Bianca Costea, medalie de argint la Mondialele de juniori
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Înotătoarea gălăţeancă Bianca Costea a cucerit, azi-noapte, medalia de argint la Campionatele Mondiale de nataţie pentru juniori, care se desfăşoară la Lima (Peru). Bianca a făcut parte din ștafeta combinată a României care a terminat pe locul 2 proba de 4x100 m liber, alături de Rebecca Diaconescu, David Popovici şi Patrick Dinu. Ştafeta României fost cronometrată cu timpul de 3:30.39, fiind depăşită în finală de Ungaria.

Tot în cursul nopţii trecute, Bianca Costea a concurat în finala probei feminine de 100 m liber, clasându-se pe locul 4, la numai 29 de sutimi de secundă de medalie.

În vârstă de 17 ani, Bianca Andreea Costea a fost legitimată în 2012 la Aqua Sport Galaţi şi a deprins tainele înotului de la antrenoarea Mihaela Hodină. Pentru a-şi putea continua cariera la nivel înalt, a plecat din Galaţi şi în momentul de faţă se antrenează în Germania.

România a câştigat până acum la Lima cinci medalii: două de aur (David Popovici la 200 m liber şi ștafeta masculină de 4x100 m liber), două de argint (ștafeta combinată de 4x100 m liber şi Vlad Stancu la 400 m liber) şi una de bronz (Vlad Stancu la 800 m liber). Competiţia se încheie pe 5 septembrie.

Citit 2162 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.