Echipamente noi la vechiul Spital din Tecuci

Echipamente noi la vechiul Spital din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea a anunțat că, prin intermediul banilor europeni atrași de către CJ, au fost aduse și date în folosință la Spitalul din Tecuci noi echipamente medicale – nouă paturi pentru Secția de Terapie Intensivă, nouă tărgi medicale moderne și mai multe cărucioare pentru transportul pacienților. Valoarea acestora este de aproximativ 600.000 de lei, iar spitalul, cu sprijinul CJ, se pregătește de noi achiziții de echipamente medicale.

Mai mult, de anul acesta, tot cu ajutorul fondurilor europene, spitalul are și computer tomograf, achiziționat în primăvara acestui an, încă în procedură de obținere a autorizațiilor necesare pentru a putea fi utilizat.

Tot conform sursei citate, o echipă de la CJ, dar și de la Spitalul Municipal din Tecuci lucrează la pregătirea marilor investiții de consolidare, modernizare și dotare a unității medicale, în care nu au mai avut loc reabilitări semnificative de peste jumătate de secol. ”Pacienții trebuie să poată fi tratați acolo, inclusiv cazurile de urgențe medicale. Vor urma expertizele și studiul de fezabilitate, iar pentru modernizare va fi nevoie de peste 20 de milioane de euro, bani ce trebuie obținuți prin noul Program Operațional Regional 2021-2027", spunea Costel Fotea, la finele lunii februarie, atunci când a fost definitivat protocolul de predare-primire a unității spitalicești către Consiliul Județean.

Citit 1013 ori Ultima modificare Joi, 08 Septembrie 2022 08:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.