UPDATE. Gălăţeanca Daria Irina Gherasim - campioană europeană la badminton

UPDATE. Gălăţeanca Daria Irina Gherasim - campioană europeană la badminton
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

UPDATE. Reprezentantele României s-au impus în finală cu scorul de 2-1 (21-16, 21-23, 21-16).


Gălăţeanca Daria Irina Gherasim s-a calificat, vineri seara, în finala probei de dublu feminin a Campionatului European de badminton, la categoria sub 15 ani a competiţiei care se desfăşoară la Ibiza (Spania).

În finala turneului, care se va disputa sâmbătă, de la ora 11.00, Daria Irina Gherasim (foto stânga) şi timişoreanca Cristina Maria Sîrbu vor întâlni perechea turcă Elifnur Demir - Zeynep Berre Ocakoglu (favorite nr. 5). În penultimul act al competiţiei, româncele au învins perechea franceză Lily Gautier - Monitosita Touch (favorite nr. 3), cu scorul de 2-0 (21-19, 21-17), iar în tururile anterioare au depăşit cupluri din Germania, Italia/Bulgaria, Turcia şi Estonia.

Performanţa tinerelor sportive este cu atât mai remarcabilă cu cât reuşita lor este prima medalie continentală din istoria badmintonului românesc.

În turneul de simplu, gălăţeanca a fost eliminată în turul al doilea.

Daria Irina Gherasim este fiica fostei mari atlete Alina Tecuţă Gherasim, câştigătoare a unor prestigioase maratoane internaţionale (Paris, Reims, Marrakech, Monaco, Sacramento etc), medaliată cu argint şi bronz în proba de 10.000 m la Universiadă şi dublă campioană mondială la semimaraton cu echipa României.

Daria Irina Gherasim este născută în anul 2009 şi este legitimată din 2015 la CSU Galaţi, unde se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului Dorel Badiu.

Citit 2793 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.