Firme din Germania și Spania, interesate de construcţia noului corp al Spitalului Județean

Firme din Germania și Spania, interesate de construcţia noului corp al Spitalului Județean
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Mult-dorita extindere a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Ap. Andrei" a intrat într-o nouă etapă, odată cu depunerea de oferte de către constructori în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la începutul lunii mai. Este vorba despre două consistente asocieri de firme, ale căror propuneri au intrat, pentru o perioadă de trei luni, în evaluarea autorității contractante - Consiliul Județean (CJ) Galați.

Prima dintre acestea are ca ofertant lider firma gălățeană Tancrad SRL, alături de bucureștenii de la Unith2B SRL și Asix Design SRL, Citadina 98 SA, Oldroad Construct SRL, Construcții Erbașu SA, Lemacons SRL, dar și împreună cu firma germană de arhitectură iproplan® Planungsgesellschaft mbH din Chemnitz și alți trei subcontractanți.

A doua asociere are ca ofertant lider pe Bog’Art SRL din București, împreună cu Edificia Concept SRL și cu firma spaniolă Taller de Arquitectura Sanchez-Horneros SLP din Toledo, dar și alături de o listă impresionantă de 13 subcontractanți.

Potrivit datelor din SEAP, procedura de achiziții publice derulată de CJ, la valoarea totală de 471.518.789,21 lei, exclusiv TVA, este și de această dată inițiată sub incidența prezenţei clauzei suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de semnarea contractului de finanțare. Aceasta se derulează pe criteriul "cel mai bun raport-calitate-preț", cu o pondere de 80% a componentei financiare, și nu include dotările necesare, ce ar urma să facă obiectul unei alte licitații.

Prezent la Galați, la finalul anului trecut, actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat în detaliu motivele neincluderii acestui important obiectiv sanitar al gălățenilor, dar nu numai, pe lista celor finanțate prin PNRR. Cu toate acestea, în urmă cu aproximativ o lună, europarlamentarul social-democrat Dan Nica a reiterat faptul că acest spital se va realiza, el intrând într-o ultimă etapă pentru găsirea unei alte formule de finanțare.

Aceeași idee a fost vehiculată de mai multe ori de președintele CJ, Costel Fotea, care susține că "indiferent de natura sursei de finanțare, vom face tot posibilul ca acest spital nou cu 375 de paturi să se realizeze la Galați pentru că este absolut necesar și nu doar în materie de adresabilitate".

Reamintim faptul că proiectul prevede un nou corp de clădire, cu regim de înălțime D+P+5E+etaj tehnic, cu o suprafață construită totală de 21.486 metri pătrați, în care ar urma să existe 260 de paturi pentru spitalizare continuă, 54 de paturi spitalizare de zi, 61 de paturi ATI și 20 de săli de operații.

Citit 5913 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 11:18

6 comentarii

  • postat de Marcu
    Miercuri, 07 Iunie 2023 20:03
    5.13.196.***
    "[...] pe criteriul "cel mai bun raport-calitate-preț", [...]

    Ați mai spus voi&la altele că e pe ce "cel mai bun raport calitate-preț"...k apoi să auzim că defapt era defapt pe "cel mai mic preț"...Așa cum a fost,pardon este...&la neterminatul ăla de muzeu ruină din parcul Rizer.

    P.S.: Întreba
    0
    0
  • postat de Dormi în pace, partidul veghează
    Luni, 05 Iunie 2023 09:52
    109.166.128.***
    ,,Vrabia mălai visează''.....și pensionarul, pensie specială, bugetarul, salariu special, gălățeanul un pod peste Dunăre, un aeroport, și, și...33 de ani au trecut.
    0
    0
  • postat de Traian
    Luni, 05 Iunie 2023 01:10
    5.14.132.***
    Exista o regulă de aur in alte tari in ceea ce privește lucrările publice - CÂȘTIGĂTORUL LICITAȚIEI NU ARE VOIE SA SUBCONTRACTEZE LICITAȚIA, pentru că se ajunge până la 3 generatii de subcontractori, unii lichidând firma dupa finalizarea lucrărilor, fără a putea fi apoi trași la răspundere pentru ne
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Duminică, 04 Iunie 2023 23:41
    5.13.133.***
    Referitor la lucrarea “Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră”:
    - S.C. Lemacons S.R.L. Galati a castigat lucrarea vezi poza https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/147916-inca-sase-luni-pentru-drumul-prin-curtea-politiei-de-
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Duminică, 04 Iunie 2023 23:37
    5.13.133.***
    TANCRAD
    - A terminat lucrarea prin care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat-o căștigătoare cu oferta asocierii WeBuild - Tancrad pentru secțiunea 3 Cornetu - Tigveni (37,4 km) din Autostrada Sibiu - Pitești ?
    - A fost terminata lucrarea “Modernizare a z
    0
    0
  • postat de Pacientul englez
    Duminică, 04 Iunie 2023 23:23
    213.233.88.***
    Povesti nemuritoare! Bai băieți , voi chiar nu aveți pic de rușine! Priviți la clădirea SpitaluluiJudețean, nu sa-au terminat lucrările de reabilitare începute de ceva ani. Sunteți penibili!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.