Caravana TIFF Galaţi 2015/ Patru zile cu FILME PREMIATE - Intrarea este GRATUITĂ (VIDEO)

Caravana TIFF Galaţi 2015/ Patru zile cu FILME PREMIATE - Intrarea este GRATUITĂ (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Patru pelicule premiate aşteaptă să fie vizionate pe gratis de către gălăţeni

Începând de astăzi, 20 august, până duminică, 23 august, Caravana Filmelor TIFF poposeşte la Galaţi, în Grădina de Vară a Teatrului Muzical „N. Leonard”, şi aduce patru dintre cele mai noi şi apreciate filme ale anului. În fiecare seară, proiecţiile, care se desfăşoară în aer liber, încep la ora 21,30, iar intrarea este liberă.

Un obiect periculos, găsit la gunoi

Caravana Filmelor TIFF ia startul pe 20 august, cu "Trash"/ "Gunoi", în regia lui Stephen Daldry, o versiune sud-americană a celebrei pelicule "Vagabondul milionar". Acţiunea are loc în Brazilia şi totul începe când trei puşti găsesc un obiect într-o groapă de gunoi. Curând, ei vor fi nevoiţi să se ascundă de poliţie. Stephen Daldry şi-a câştigat renumele cu filme ca "Billy Elliot", "The Hours" şi "The Reader", toate intrate în cursa pentru Premiile Oscar. Filmul a avut peste 2.000 de spectatori la închiderea Festivalului Internaţional de Film Transilvania, în iunie.

Vineri, comedie românească

O comedie spumoasă îi aşteaptă pe spectatori în seara de 21 august. "America, venim!", în regia lui Răzvan Săvescu, pune accentul pe întâmplările pline de umor şi neprevăzut prin care trece trupa unui teatru de provincie, ai cărei actori se află pentru prima dată la New York. În rolurile principale: Mihai Călin, Adrian Văncică şi Gheorghe Ifrim, cunoscuţi publicului pentru rolurile din seriale de televiziune de succes, alături de Ion Sapdaru, Tania Popa, Ioana Blaj, Alexandru Bindea, Oana Ioachim.

Sâmbătă, film cu Jude Law

În a treia seară, sâmbătă, 22 august, gălăţenii îl vor vedea pe Jude Law în "Marea Neagră" / "Black Sea", regizat de Kevin Macdonald. Este un thriller plin de adrenalină, în care un fost căpitan de submarin, întruchipat de Law, e angrenat în căutarea unei comori aflate pe fundul Mării Negre.

Duminică, o comedie nominalizată la Oscar

Seria proiecţiilor se încheie duminică, pe 23 august, cu o comedie neagră spectaculoasă, nominalizată anul acesta la Oscar, care a făcut deliciul publicului la TIFF: "Poveşti trăsnite"/ "Wild Tales". Filmul lui Damián Szifrón este coprodus de Pedro Almodóvar şi a făcut senzaţie la Cannes 2014, unde a rulat în competiţie şi a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. Exploziva comedie este o colecţie de şase poveşti extrem de bizare, fiecare mai şocantă şi mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, "Poveşti trăsnite" oferă un portret comic al societăţii, plină de defecte.

Până în septembrie, Caravana TIFF va aduce 34 de filme din selecţia Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în peste 15 oraşe din ţară. Proiectul aduce în atenţia publicului filme apreciate din programul TIFF, titluri nominalizate la Oscar, dar şi câteva dintre cele mai noi pelicule româneşti ale anului. Anul trecut, peste 30.000 de spectatori din toată ţara au luat parte la proiecţii.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. Detalii despre filme şi program: www.tiff.ro şi www.facebook.com/caravanatiff.

Vizionarea filmelor se va face în interiorul Teatrului Muzical, în cazul în care condiţiile meteo nu vor permite rularea lor în aer liber.

Citit 6937 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 10:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.