ATENTAT la sănătatea gălăţenilor! TONE de BRÂNZĂ EXPIRATĂ de patru ani, descoperite într-un magazin (VIDEO)
Foto: Sursa foto: Poliția Română

ATENTAT la sănătatea gălăţenilor! TONE de BRÂNZĂ EXPIRATĂ de patru ani, descoperite într-un magazin (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)


Peste 50 de tone de brânză de diferite tipuri au fost ridicate
marți, 19 aprilie, din depozitul unei societăţi comerciale pe motiv că era improprie consumului * Aproape şase tone erau vechi de patru ani


O cantitate uriaşă de brânză care urma să fie vândută într-un magazin din Galaţi a fost marți, 19 aprilie, indisponibilizată de poliţişti şi inspectorii sanitar-veterinari, care au descins în depozitul societăţii comerciale cu profil alimentar. Mai precis, cantitatea de 53.598 de kilograme de marfă, de diferite tipuri, despre care specialiştii apreciază că are potenţial nociv pentru sănătate sau este expirată, a fost ridicată în urma controlului care a vizat calitatea produselor alimentare comercializate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale. O bună parte din brânza găsită în depozit este categoric un pericol, asigură anchetatorii, care au constat cu stupoare că termenul de valabilitate al produsului expirase de ani buni.

"Din cantitatea descoperită, 5.720 de kilograme aveau termenele de valabilitate expirate din 2012. Având în vedere că produsele erau improprii consumului, poliţiştii au confiscat cele 5.720 kg. de brânzeturi şi au luat măsura neutralizării acestora", explică cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Restul cantităţii de brânză, de aproape 48 de tone, a fost pusă sub sechestru, inspectorii sanitar veterinar urmând ca, în urma analizelor, să stabilească dacă este sau nu proprie consumului. Agentul economic, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii de organele de control deşi păstra în depozit marfă periculoasă pentru consumatori, a fost amendat cu 32.000 de lei.

VIDEO poate fi vizionat pe pagina de Facebook a ”Vieții libere”. CLICK AICI

Citit 8586 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Aprilie 2016 10:16

4 comentarii

 • postat de costi
  Miercuri, 20 Aprilie 2016 16:39
  95.77.96.***
  Va ca toti postacii platiti s-au apucat sa critice politia. Mai bine mancati voi toata branza expirata si toata lumea e fericita.
  1
  2
  Raportează
 • postat de ion ionascu
  Miercuri, 20 Aprilie 2016 10:34
  213.218.53.***
  NOI NE OCUPAM PE PRIMA PAGINA DE BRANZA STRICATA si ALTE ORASE se ocupa de LUCRURI CU ADEVARAT IMPORTANTE


  stire de azi:  Consiliul Judeţean (CJ) Braşov a alocat, până în prezent, suma de aproximativ 24,7 milioane euro pentru realizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, banii provenind din bugetul instituţiei, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Adrian Gabor.
  El a menţionat că cele mai mari sume, respectiv 3 milioane de euro în 2011, 4,5 milioane în 2012, 6,5 milioane în 2013, 4,9 milioane în 2014 şi 4,7 milioane în 2015, s-au cheltuit pentru exproprieri, documentaţii, dar şi pentru construirea piste în lungime de 2.950 de metri şi 45 metri lăţime.


  'Am făcut un calcul începând din anul 2006 până acum pentru a vedea câţi bani s-au cheltuit pentru construirea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav şi este vorba de 24,7 milioane de euro, toată suma din bugetul Consiliului Judeţean. Cele mai mari sume, 3 milioane de euro în 2011, 4,5 milioane în 2012, 6,5 milioane în 2013, 4,9 milioane în 2014 şi 4,7 milioane în 2015, s-au cheltuit pentru exproprieri, studii geo şi tot felul de documentaţii, dar şi pentru construirea pistei, în lungime de 2.950 de metri şi 45 de metri lăţime, finalizată în toamna anului 2014. (...) Deocamdată, orice fel de lucrări la această investiţie au fost sistate pentru că trebuie modificată Legea 297/2015 privind trecerea terenului din administrarea Institutului Naţional pentru Cartof şi Sfeclă de zahăr Braşov, în administrarea Consiliului Judeţean. S-au încurcat foarte multe date referitoare la teren şi nu pot fi întocmite niciun fel de acte pentru ca terenul să fie trecut în administrarea Consiliului Judeţean', a spus Adrian Gabor.


  Vicepreşedintele CJ Braşov a adăugat că va pregăti documentaţiile necesare pentru parlamentarii din judeţ care ar trebui să facă demersuri în vederea modificării legii respective.


  Pentru a fi finalizat, viitorul aeroport Braşov-Ghimbav mai are nevoie de terminal, turn de control, suprafeţe de mişcare, investiţii care însumează câteva zeci de milioane de euro. CJ Braşov a accesat un credit de 3,5 milioane euro pentru continuarea lucrărilor, dar banii nu pot fi folosiţi până la modificarea Legii 297/2015.


  Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Braşov au aprobat, la începutul acestui an, două hotărâri privind intrarea în asociere a autorităţii judeţene cu Primăria Braşov în vederea finalizării aeroportului. AGERPRES
  13
  9
  Raportează
 • postat de Pute-a branzica
  Miercuri, 20 Aprilie 2016 06:27
  79.116.101.***
  Asta este ori pacaleala, ori incultura din partea politistilor. Desi, ce cauta sa inspecteze branza cei de la politie si nu cei de la ANSVSA? Daca branza era de fapt Camembert sau Brie, se pricep politistii la ea cand ei nu-s in stare sa duca la capat nici macr un dosar de furt unei adminsitratore de asociatie care pur si simplu a fugit cu banii? Ascultati ce va spun, asta ori e stire inventata, ca in Evenimentul Zilei cu gaini, ori este o infractiune inventata fiindca unii nu au destule pentru Sarbatori si bat branza sa priceapa mielul...
  O poza pe care sa bagi in paint un dreptunghi albastru scris cu TNR Politia Romana poate oricine sa faca, iar butoaiele de varza de la basca la mine arat la fel.
  Aminti-va ca, acum cateva luni, in oras ISU inchisese nu se stie ce discoteca pe motiv de nerespectare a normelor de paza incendiilor. Bineinteles ca era o goanga, numai sa dea bine dupa #Colectiv. Ati vazut careva vreo discoteca inchisa sau vreo biserica amendata ca n-are destule iesiri? Hai sa fim seriosi.
  Stirea asta e ca aia cu brazii de Craciun, cand o gramada de smecheri aveau in caza brazi confidcati de la amaratii aia din Vrancea si de care nimeni n-a stiut unde au fost tinuti confiscati, sa li se faca macar o poza...
  Oameni buni, cumparati fara grija, daca era vreun pericol, vreo branza cu adevarat periculoasa pentru populatie, vreun semnal real de tras, nui lasa constiinta pe jurnalistii care va iubesc, va respecta si si-ar da si mana cu care scriu pentru voi sa nu va avertizeze corect, pana la capat, indicand inclusiv numele magazinului, producatorului etc., sa stiti de ce sa va feriti.
  Nu, dar sincer acum, tinea careva o branza atatia ani cand si in cea mai ieftina piata valoreaza 15 lei kilu'? Pai acolo sunt 20.000 de euro ca popa! Nu-i trebuiau nimanui atatia ani pe praful asta?
  Lasati-o , bre, jos ca macane de atat deontologie cu stiri fara nume si prenume!
  13
  16
  Raportează
 • postat de Iron IQ
  Marți, 19 Aprilie 2016 23:20
  85.59.16.***
  Cred ca totusi continua sa fie o diferenta intre expirat si alterat.
  Cine a trait cu branza de adevaratelea stie ca bine conservata rezista perfect mult mai mult.
  In restul lumii branza ca si vinul cu cat sunt mai vechi sunt mai bune.
  14
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.