ATENTAT la sănătatea gălăţenilor! TONE de BRÂNZĂ EXPIRATĂ de patru ani, descoperite într-un magazin (VIDEO)
Foto: Sursa foto: Poliția Română

ATENTAT la sănătatea gălăţenilor! TONE de BRÂNZĂ EXPIRATĂ de patru ani, descoperite într-un magazin (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Peste 50 de tone de brânză de diferite tipuri au fost ridicate marți, 19 aprilie, din depozitul unei societăţi comerciale pe motiv că era improprie consumului * Aproape şase tone erau vechi de patru ani


O cantitate uriaşă de brânză care urma să fie vândută într-un magazin din Galaţi a fost marți, 19 aprilie, indisponibilizată de poliţişti şi inspectorii sanitar-veterinari, care au descins în depozitul societăţii comerciale cu profil alimentar. Mai precis, cantitatea de 53.598 de kilograme de marfă, de diferite tipuri, despre care specialiştii apreciază că are potenţial nociv pentru sănătate sau este expirată, a fost ridicată în urma controlului care a vizat calitatea produselor alimentare comercializate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale. O bună parte din brânza găsită în depozit este categoric un pericol, asigură anchetatorii, care au constat cu stupoare că termenul de valabilitate al produsului expirase de ani buni.

"Din cantitatea descoperită, 5.720 de kilograme aveau termenele de valabilitate expirate din 2012. Având în vedere că produsele erau improprii consumului, poliţiştii au confiscat cele 5.720 kg. de brânzeturi şi au luat măsura neutralizării acestora", explică cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Restul cantităţii de brânză, de aproape 48 de tone, a fost pusă sub sechestru, inspectorii sanitar veterinar urmând ca, în urma analizelor, să stabilească dacă este sau nu proprie consumului. Agentul economic, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii de organele de control deşi păstra în depozit marfă periculoasă pentru consumatori, a fost amendat cu 32.000 de lei.

VIDEO poate fi vizionat pe pagina de Facebook a ”Vieții libere”. CLICK AICI

Citit 8755 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.