ZIUA INDEPENDENȚEI a fost uitată. Gălăţenii, ABSENȚI la manifestările de 9 mai (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Ruxandra Podlisnic

ZIUA INDEPENDENȚEI a fost uitată. Gălăţenii, ABSENȚI la manifestările de 9 mai (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălăţenii nu s-au înghesuit să sărbătorească ziua de 9 Mai, în cadrul manifestărilor organizate, luni, 9 mai, în Piaţa Tricolorului din Grădina Publică. La Galaţi, Ziua Independenţei României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi Ziua Europei au fost marcate simbolic.

Manifestările au debutat cu o trecere în revistă a gărzii de onoare, prezentarea onorului şi intonarea imnului de stat al României şi a imnului Uniunii Europene. Totodată, directorul Muzeului de Istorie, Cristian Căldăraru, a readus în vizorului publicului semnificaţiile acestei zile, iar prefectul Galaţiului, Dorin Otrocol, a prezentat mesajul prim-ministrului României. Atmosfera de sărbătoare a fost asigurată de Fanfara „Valurile Dunării” şi de alţi câţiva artişti ai Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Prin intermediul momentelor artistice s-a încercat o „punere în scenă” a evenimentelor care amintesc de unitatea naţională. Nelipsită a fost şi defilarea gărzii de onoare.

Pe data de 9 mai, 2016, românii au sărbătorit 139 de ani de la obţinerea independenţei de stat a României. La acea dată, în 1877, prim-ministrul Mihail Kogălniceanu declara oficial: „Suntem independenţi. Suntem o naţiune de sine stătătoare”. S-a marcat şi victoria armatelor Alianţei asupra Germaniei naziste şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, precum şi al 31-lea an de când data de 9 mai a devenit Ziua Europei.

Citit 2546 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.