INCIDENT la o grădiniță din Galați: Educatoare BRUSCATĂ de un părinte, după ce i-a AGRESAT copilul
Foto: În imagine, Sergiu Brighidin (Foto ”Viața liberă”, Remus Basalic)

INCIDENT la o grădiniță din Galați: Educatoare BRUSCATĂ de un părinte, după ce i-a AGRESAT copilul
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

La Grădiniţa nr. 9 din Galaţi se desfăşoară, de ieri, o dublă anchetă, după ce una dintre educatoare ar fi fost bruscată şi luată la întrebări de un părinte nemulţumit de faptul că aceasta i-ar fi agresat copilul. Discuţia aprinsă dintre părinte şi cadrul didactic a fost surprinsă de camera de luat vederi de pe holul grădiniţei.

Totul ar fi început marţi dimineaţă, atunci când, potrivit tatălui copilului, băiatul i-ar fi spus că nu vrea să meargă la grădiniţă. Întrebat de ce, copilul ar fi spus că educatoarea l-a lovit, cu o zi înainte, dându-l cap în cap cu un alt coleg. Nervos, tatăl şi-a însoţit copilul la grădiniţă, unde a luat-o la întrebări pe educatoare.

"Am întrebat-o de ce a făcut asta. În faţa mea a recunoscut că i-a lovit. Atunci am apucat-o de codiţă şi am întrebat-o ce ar face dacă aş proceda şi eu la fel, dacă aş da-o cu capul de perete. Asta a fost tot însă. Unii părinţi mi-au spus că şi copiii lor au fost loviţi şi că se ţipă la ei. Nu am de gând să iau nicio măsură împotriva educatoarei sau a grădiniţei. Am vrut doar să o atenţionez”, a precizat Sergiu Brighidin, tatăl copilului agresat.

"I-am adus aminte care sunt regulile clasei"

Educatoarea Iuliana Căluian a recunoscut că l-a agresat pe copil, însă spune că nu l-a bătut. „A fost o uşoară altercaţie între doi copii şi, cu observaţiile de rigoare, i-am pedepsit. Eu l-am atins, dar nu pot spune că l-am lovit. I-am adus aminte care sunt regulile clasei. Ca peste tot, există reguli de respectat. L-am prins de cap, dar, sinceră să fiu, era înainte de pauza de prânz şi nu-mi amintesc foarte bine cum s-a întâmplat exact. Tatăl copilului a fost deranjat de gestul acesta, deşi copilul nu este unul care să respecte regulile. Acum îi spui una, în secunda următoare parcă ai vorbit cu pereţii. Poate aş fi putut să fac altfel atunci, ce să spun. Da, l-am agresat, prin faptul că l-am agăţat de cap ca să-i fac observaţie”, a spus educatoarea Iuliana Căluian.

Iuliana Căluian

Poliţia Galaţi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi anchetează acum tot acest incident. „Referitor la această sesizare, ISJ Galaţi va demara o anchetă pentru a vedea care a fost conjunctura exactă în care s-a petrecut tot incidentul”, a precizat Oana Enache, inspector în cadrul ISJ Galaţi.

Citit 11669 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.