DURERE fără margini la ISU Galaţi. ULTIMA ALARMĂ pentru pompierul REMUS BELINȚAN

DURERE fără margini la ISU Galaţi. ULTIMA ALARMĂ pentru pompierul REMUS BELINȚAN
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Durere fără margini pentru familia şi colegii pompierului Remus Laurenţiu Belinţan. Bravul salvator a fost condus, luni, pe ultimul drum, atât de rude şi colegi, cât şi de zeci de persoane impresionate de povestea lui. După slujba de pomenire, care a avut loc la Biserica Cimitirului „Sf. Lazăr”, Laurenţiu Remus Belinţan a fost aşteptat de colegii şi şefii săi, care i-au prezentat raportul.

După momentul solemn, Remus Belinţan a făcut ultimul său drum spre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, acolo unde a lucrat în ultimii zece ani. Colegii l-au însoţit, pe jos, dar şi cu maşinile de serviciu. Ajuns în curtea unităţii, bravul pompier a auzit, pentru ultima dată, alarma. Toate sirenele maşinilor SMURD şi pompieri au sunat la unison, în memoria celui care a plecat la Cer mult prea devreme.

Înmormântat cu onoruri militare, Remus Laurenţiu Belinţan va rămâne veşnic în memoria gălăţenilor şi nu numai. Şi asta datorită faptului că pompierul gălăţean a vrut să salveze vieţi şi după moarte. Ultima sa dorinţă, cea de a-şi dona organele, a fost respectată cu sfinţenie de soţia şi de mama sa. În ciuda greutăţii luării unei astfel de decizii, mama şi soţia pompierului şi-au dat acordul pentru ca ficatul şi cei doi rinchi ai acestuia să fie prelevate şi folosite pentru salvarea altor vieţi. Aceasta a fost, de altfel, primul caz de prelevare de organe de la Spitalul Judeţean din Galaţi. Premiera nu s-a oprit însă aici. Şi asta pentru că, la Iaşi, acolo unde au ajuns ficatul şi un rinichi, a a avut loc primul transplant reuşit de ficat.

În urma deciziei luate de familia pompierului gălăţean, alte trei persoane vor avea o viaţă normală de acum înainte. Astfel, Remus Laurenţiu Belinţan va continua să trăiască prin cele trei vieţi salvate.

Citit 9627 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.