Se naşte un nou partid la Galaţi/ Ce spun Cătălin Cristache şi Marius Stan despre fuziunea PMP - UNPR

Se naşte un nou partid la Galaţi/ Ce spun Cătălin Cristache şi Marius Stan despre fuziunea PMP - UNPR
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Săptămâna viitoare, pe scena politică românească s-ar putea naşte un nou partid, format din fuziunea PMP cu UNPR. Anunţul a fost făcut de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. Marele câştigător al fuziunii prin absorbţie va fi PMP, care îşi păstrează numele, sigla şi imnul, iar UNPR va primi doar posturi de vicepreşedinţi.

"Logica a fost simplă: consolidarea PMP, dar şi a UNPR. Nu va fi fuziune cu doi preşedinţi, cu copreşedinţi, va fi o fuziune care se votează miercuri şi se termină joi. În teritoriu vom avea un singur preşedinte, la vârful partidului vom avea un singur preşedinte. Vom avea doi vicepreşedinţi de la PMP şi doi vicepreşedinţi de la UNPR”, a declarat Traian Băsescu.

Faptul că, la Senat, grupul parlamentar UNPR nu mai există şi că mulţi dintre parlamentarii progresişti au plecat la PSD nu descumpăneşte PMP. „Opţiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor nu au opţiune pentru PSD'', a declarat Traian Băsescu.

În ciuda optimismului de la vârf, la Galaţi situaţia este privită cu rezerve. Mai ales că la UNPR e greu de spus cine este preşedintele organizaţiei judeţene cu care PMP, condus de liderul judeţean Cătălin Cristache, va trebui să fuzioneze.

Tranşant

"Vă garantez că infecţia din UNPR nu va veni în PMP Galaţi. În UNPR există oameni de valoare şi oameni de calitate. Dar infecţia, gunoiul şi mizeria dintre ei nu va veni la PMP. E un partid construit de mine, este copilul meu. Noi avem partid, una dintre cele mai unite organizaţi din ţară, unde nu au fost discuţii între doi membri. Nu vor veni aici cu problemele lor din UNPR”, a declarat, tranşant, liderul PMP Galaţi, Cătălin Cristache.

Cât despre colaborarea cu UNPR Galaţi, acesta s-a arătat rezervat, declarând că preferă să aştepte congresul de la Bucureşti şi apoi să se pronunţe. În plus, e destul de greu să spună cine conduce destinele progresiste la Galaţi.

"Să vedem congresul!"

Situaţia UNPR Galaţi este una complicată. Şi asta pentru că, după ce i-a fost invalidat mandatul de consilier local şi judeţean, fostul primar Marius Stan a anunţat că a preluat şefia organizaţiei judeţene, deţinută de către deputatul Eugen Chebac. De cealaltă parte, tabăra Eugen Chebac - Picu Apostol Roman consideră că la cârma UNPR nu s-a schimbat nimic. Iar sediul partidului stă sub cheie, păzit de o firmă angajată de Marius Stan.

Eugen Chebac nu a putut fi contactat telefonic pentru a ne spune cum va colabora cu PMP.

În schimb, Marius Stan s-a mărginit să declare că aşteaptă congresul de la Bucureşti, nu de alta, dar, de curând, UNPR s-a mai pregătit de o fuziune, cu PNL, care a eşuat.

Dacă fuziunea va deveni realitate, raportul de forţe în Consiliul Local şi cel Judeţean s-ar putea schimba.

Citit 6128 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.