Pentru votul de invalidare a mandatului lui MARIUS STAN, PNL cere DEMISIA prefectului şi a consilierilor implicaţi

Pentru votul de invalidare a mandatului lui MARIUS STAN, PNL cere DEMISIA prefectului şi a consilierilor implicaţi
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

La momentul constituirii Consiliului Local, liderul organizaţiei municipale PNL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a fost singurul ales care a luat public poziţie faţă de invalidarea mandatului lui Marius Stan, considerându-l o gravă abatere de la democraţie. Tocmai de aceea, consideră că anularea de către judecători a deciziei de invalidare a mandatului lui Marius Stan ar trebui să ducă nu doar la repunerea acestuia în drepturi, ci şi la demisia tuturor celor implicaţi: „Toţi consilierii care au decis că Marius Stan nu are dreptul la mandat, deşi a fost votat de gălăţeni, ar trebui să îşi depună demisia şi să fie înlocuiţi de cei care îi urmează pe listele electorale. Nu credem că ar trebui să pornim la un drum de patru ani, încercând să facem lucruri bune pentru Galaţi, cu oameni care, la cererea partidelor, sunt dispuşi să încalce regulile de bun simţ ale democraţiei şi să săvârşească fapte care ţin de penal. De asemenea, considerăm că toate cheltuielile de judecată ar trebui să fie suportate direct de către cei care au generat această stare de fapt şi nu din bugetul public”, a declarat Nicuşor Ciumacenco.

În opinia politicianului, în fruntea celor care ar trebui să răspundă cu mandatul se află prefectul Dorin Otrocol: „Cerem în mod public demisia dlui Otrocol care, conform legii Legii nr. 340/ 2004 ”verifică legalitatea actelor administrative ale consiliului judeţean, ale consiliului local sau ale primarului. Deşi a fost prezent la şedinţe, nu a întreprins niciun demers pentru a stopa acest act ilegal”, a reclamat Ciumacenco.

Penibil şi ridicol

Liberala Tania Bogdan a atras atenţia că instituţia Consiliului Judeţean Galaţi este singura din ţară pusă în situaţia de a nu funcţiona. „Noi am votat deja nişte proiecte de hotărâre care privesc finanţări europene şi care vor deveni nule de drept, ceea ce cred că pune în dificultate chiar dezvoltarea judeţului. Prin orgolii pur şi simplu caraghioase, din bătălii inutile împotriva unui om care, în fond, îşi încheiase mandatul de primar, bun sau rău, cum a fost, dar avea dreptul prin lege să fie consilier judeţean, PSD şi ALDE au pus în dificultate o instituţie a administraţiei publice locale judeţene. Mă gândesc cât de penibil şi ridicol va fi momentul când va trebui să ne adunăm iarăşi ca să constituim CJ, s-o luăm de la capăt pentru că aşa au dorit domniile lor, să ne maimuţărim în faţa electoratului, în mod inutil şi, pur şi simplu, să punem în ridicol această instituţie”, a mai spus politiciana.

Citit 7642 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.