PRIMĂRIA GALAȚI pregăteşte licitaţia pentru LUMINIȚE DE SĂRBĂTORI. Contract estimat la 1,4 milioane de lei

PRIMĂRIA GALAȚI pregăteşte licitaţia pentru LUMINIȚE DE SĂRBĂTORI. Contract estimat la 1,4 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

„Extrem de mulţi cetăţeni cu care am stat de vorbă în această campanie electorală au ridicat problema: sperăm că anul acesta nu vom avea aceeaşi problemă cu luminile de Crăciun. Poate că e una dintre puţinele bucurii de care beneficiază şi cetăţenii Galaţiului. Şi atunci, de ce să nu le facem sărbătorile mai frumoase?”, declara în ziua în care şi-a primit certificatul de primar al municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Edilul nominaliza ca priorităţi: apa caldă şi căldura, deszăpezirea şi luminile de sărbători.

La finele săptămânii trecute, pe portalul licitatia.ro a fost publicat un anunţ privind Planuri de achiziţii - Închiriere instalaţii şi echipamente iluminat festiv ”Sărbători de iarnă la Dunăre şi Galaţi 2016-2017”. După cum am aflat de la Biroul de presă al Primăriei Galaţi, documentaţia procedurii este în curs de elaborare, va fi transmisă către Agenţia Naţională de Achiziţii Publice, iar după ce va fi validată, invitaţia de participare va fi publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, dând posibilitatea oricărui operator economic interesat să depună oferta.

Cum va fi iluminat oraşul

Municipalitatea intenţionează să închirieze instalaţii de iluminat festiv care să fie montate pe principalele artere de circulaţie din municipiu, la intrările oraşului, intersecţii, parcuri şi grădini, esplanade, rondouri şi clădiri publice.

Dincolo de închiriere, municipalitatea vrea şi servicii de montare/demontare, dar şi intervenţii şi mentenanţă 24 ore pe zi, şapte zile pe săptămână, cu personal autorizat, pe toată perioada de funcţionare a instalaţiilor şi echipamentelor de iluminat festiv. Valoarea estimată efectivă care se va licita este de 1.411.719 de lei, fără TVA.

Să nu se mai repete!

Anul trecut, tot în aceeaşi perioadă, a fost lansată licitaţia pentru luminiţe de Crăciun, Primăria condusă de Marius Stan fiind dispusă la o cheltuială de 2,1 milioane de lei pentru ghirlande, ţurţuri luminoşi şi stele cu coadă. Din păcate, în prag de Sărbători procedura a fost anulată din cauză că s-a constatat că lipsea o foaie din caietul de sarcini. Să sperăm că o asemenea situaţie nu se va mai repeta.

Cât am plătit pe beculeţe

În 2014, iluminatul festiv ne-a costat aproape 1,9 milioane de lei, fără TVA, din care 1,67 milioane de lei pentru închirierea instalaţiilor şi alţi 225.000 de lei pentru achiziţia unor feerii pentru în Grădina Publică şi Parcul Eminescu. Cel mai scump iluminat festiv a fost în 2013, când Primăria a plătit 2.230.022 de lei, fără TVA. În 2012, închirierea de instalaţii pentru iluminat festiv a costat 560.828 de lei. În 2011 Primăria a preferat achiziţia instalaţiilor de iluminat festiv, pentru care s-au achitat de la bugetul local 223.597 de lei, fără TVA.

IATĂ cum a fost în 2015: Galaţiul - încă FĂRĂ LUMINI FESTIVE

CITEȘTE ȘI despre ILUMINATUL FESTIV din Parcul Viva

Citit 6385 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 12:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.