PRIMĂRIA GALAȚI pregăteşte licitaţia pentru LUMINIȚE DE SĂRBĂTORI. Contract estimat la 1,4 milioane de lei

PRIMĂRIA GALAȚI pregăteşte licitaţia pentru LUMINIȚE DE SĂRBĂTORI. Contract estimat la 1,4 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

„Extrem de mulţi cetăţeni cu care am stat de vorbă în această campanie electorală au ridicat problema: sperăm că anul acesta nu vom avea aceeaşi problemă cu luminile de Crăciun. Poate că e una dintre puţinele bucurii de care beneficiază şi cetăţenii Galaţiului. Şi atunci, de ce să nu le facem sărbătorile mai frumoase?”, declara în ziua în care şi-a primit certificatul de primar al municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Edilul nominaliza ca priorităţi: apa caldă şi căldura, deszăpezirea şi luminile de sărbători.

La finele săptămânii trecute, pe portalul licitatia.ro a fost publicat un anunţ privind Planuri de achiziţii - Închiriere instalaţii şi echipamente iluminat festiv ”Sărbători de iarnă la Dunăre şi Galaţi 2016-2017”. După cum am aflat de la Biroul de presă al Primăriei Galaţi, documentaţia procedurii este în curs de elaborare, va fi transmisă către Agenţia Naţională de Achiziţii Publice, iar după ce va fi validată, invitaţia de participare va fi publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, dând posibilitatea oricărui operator economic interesat să depună oferta.

Cum va fi iluminat oraşul

Municipalitatea intenţionează să închirieze instalaţii de iluminat festiv care să fie montate pe principalele artere de circulaţie din municipiu, la intrările oraşului, intersecţii, parcuri şi grădini, esplanade, rondouri şi clădiri publice.

Dincolo de închiriere, municipalitatea vrea şi servicii de montare/demontare, dar şi intervenţii şi mentenanţă 24 ore pe zi, şapte zile pe săptămână, cu personal autorizat, pe toată perioada de funcţionare a instalaţiilor şi echipamentelor de iluminat festiv. Valoarea estimată efectivă care se va licita este de 1.411.719 de lei, fără TVA.

Să nu se mai repete!

Anul trecut, tot în aceeaşi perioadă, a fost lansată licitaţia pentru luminiţe de Crăciun, Primăria condusă de Marius Stan fiind dispusă la o cheltuială de 2,1 milioane de lei pentru ghirlande, ţurţuri luminoşi şi stele cu coadă. Din păcate, în prag de Sărbători procedura a fost anulată din cauză că s-a constatat că lipsea o foaie din caietul de sarcini. Să sperăm că o asemenea situaţie nu se va mai repeta.

Cât am plătit pe beculeţe

În 2014, iluminatul festiv ne-a costat aproape 1,9 milioane de lei, fără TVA, din care 1,67 milioane de lei pentru închirierea instalaţiilor şi alţi 225.000 de lei pentru achiziţia unor feerii pentru în Grădina Publică şi Parcul Eminescu. Cel mai scump iluminat festiv a fost în 2013, când Primăria a plătit 2.230.022 de lei, fără TVA. În 2012, închirierea de instalaţii pentru iluminat festiv a costat 560.828 de lei. În 2011 Primăria a preferat achiziţia instalaţiilor de iluminat festiv, pentru care s-au achitat de la bugetul local 223.597 de lei, fără TVA.

IATĂ cum a fost în 2015: Galaţiul - încă FĂRĂ LUMINI FESTIVE

CITEȘTE ȘI despre ILUMINATUL FESTIV din Parcul Viva

Citit 6171 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 12:33

5 comentarii

 • postat de Xxx
  Luni, 03 Octombrie 2016 03:04
  93.144.233.***
  1) sa se stranga toti cainii farà stapan;2) cainii cu stapan inclusiv din sate;stapanii lor sa ai Tina in lesa pe strada/sau cei din sate sa ai Tina legati in curte;in caz contrar(adica dezlegati) doar cu botnite/valabil si pt cainii care sunt pe la stane de oi si alearga liberi (de obicei in Haita cate 3/4)-exemplu portiunea hanu conachi fundeni pe Dn la terminarea padurii
  0
  0
  Raportează
 • postat de Doru
  Miercuri, 28 Septembrie 2016 14:14
  109.166.137.***
  Nai ce sa le faci ,vesnic nemultumitori.poate daca era primarul pnl.ist poate mai vedeam pe aici aprecieri.asa nu sunt,la orice se intampla in galati ei o dau aiurea.ce sa va zic bafta multa.
  3
  3
  Raportează
 • postat de Anti asistati social!
  Miercuri, 28 Septembrie 2016 09:12
  79.114.199.***
  Si acum iar incep postacii melancolici dupa intunericul comunismului: prea scump, prea multe, prea verzi, prea albe....prea ca la tara!
  SUNT de acord ca din banii mei aruncati la impozit, sa vad orasul frumos decorat de Craciun! E printre putinele lucruri de care ne mai putem bucura, avand in vedere ca traim intr-un oras plin de interlopi, cocalari, boschetari, cersetori, asistati social, puturosi, betivi.
  NU SUNT deacord ca din banii mei sa se faca catedrala de sute de mii de euro (aproape un miliard), sa isi asigure traiul imbelsugat prin pensii colosale parlamentarii nostri, sa fie platite toate leprele puturoase , asa numiti asistati sociali (cu mici exceptii), sa le fie platite abonamentele pensionarilor, sa platesc deplasarile in strainatate consilierilor care oricum nu vin cu nimic de acolo, in Galati aplicand tot idei si norme comuniste,
  2
  15
  Raportează
 • postat de Toman N
  Miercuri, 28 Septembrie 2016 08:40
  89.121.200.***
  Cu aceasta "feerie" poate va fi si Gradina Publica luminata corespunzator noaptea pentu ca jumatate de becuri nu se aprind iar cealalta jumatate lumineaza insuficient.
  2
  13
  Raportează
 • postat de Google
  Miercuri, 28 Septembrie 2016 08:20
  109.102.62.***
  Gata, Pucheanu va fi ales 100 de ani, pentru ca le da luminite galatenilor. Nu conteaza altceva, dar daca nu avem luminite e dezastru.
  Taranii veniti " cu sifonierul pe Siret" ne hotarasc noua galatenilor adevarati conducerea, destinele, modul cum ni se cheltuie banii. Vikingii sunt votantii fideli ai PSD si daca nu ne trezim sa facem ceva, astia ne vor fura de tot orasul.
  8
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.