Cine are GARAJ nu va putea închiria loc de parcare | Regulament în dezbatere publică
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Cine are GARAJ nu va putea închiria loc de parcare | Regulament în dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

„Contractul cadru de închiriere a unui loc de într-o parcare rezidenţială” şi „Regulamentul de atribuire şi folosire a locurilor din parcările de reşedinţă din municipiul Galaţi” se află în dezbatere publică până pe 7 noiembrie 2016. Documentele pot fi consultate atât pe portalul Primăriei, cât şi la sediul Centrului de informare pentru cetăţeni din strada Fraternităţii nr. 1. Municipalitatea aşteaptă propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare din partea cetăţenilor, atât pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cât şi prin poştă, pe adresa strada Domnească nr. 38 sau la Registratura Generală din strada Fraternităţii nr. 1. Iată, pe scurt, ce prevede regulamentul.

Cine poate beneficia de parcare

Regulamentul se referă la locurile de parcare semnalizate prin indicatoare şi marcaje, delimitate şi amenajate la mai puţin de 30 de metri de imobilele utilizate de locatari. În expunerea de motive a Regulamentului se precizează că vor fi amenajate locuri de parcare pentru rezidenţi în parcările existente în zonele ansamblurilor de locuit şi care vor fi închiriate pe baza unui contract.

Cea mai importantă prevedere spune că „în parcările de reşedinţă se va atribui cel mult un loc de parcare pentru fiecare apartament/spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, la taxa stabilită prin hotărâre de Consiliu Local, cu excepţia persoanelor care deţin garaje autorizate, pe domeniul public”. Mai mult, „atribuirea locurilor din parcările de reşedinţă şi eliberarea tichetelor pe baza contractelor se va face numai persoanelor fizice domiciliate/rezidente sau persoanelor juridice proprietare/posesoare ale unor imobile arondate acestor parcări şi doar după ce se va verifica dacă solicitantul nu deţine garaj amplasat pe domeniul public”. Altfel spus, cine are garaj, nu poate beneficia de loc de parcare!

Deţinerea unui autovehicul cu masa maxim autorizată sub 3,5 tone, având inspecţia tehnică periodică la zi, în proprietate sau în folosinţă, constituie condiţie obligatorie pentru a participa la procedura de atribuire a locurilor de parcare din parcările de reşedinţă.

Licitaţie

„În situaţiile în care numărul de solicitări depăşeşte numărul de locuri amenajate în parcarea de reşedinţă sau când unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai mulţi locatari, atribuirea se va face prin licitaţie publică”, precizează Regulamentul. Contractele de închiriere dau dreptul folosirii locului de parcare 24 de ore/zi, şi se vor elibera pe o perioadă de un an.

Regulamentul mai stipulează că se vor atribui gratuit locuri de parcare persoanelor cu handicap grav sau accentuat, persoanelor cu invaliditate gradul I şi reprezentanţilor legali ai copiilor cu handicap grav, accentuat sau cu invaliditate gradul I, veteranilor de război, văduvelor acestora şi altor categorii de persoane care se încadrează în prevederi ale unor alte acte normative şi hotărâri ale Consiliului Local Galati.

Iar pensionarii, posesori de autovehicule, cu o pensie cumulată (soţ şi soţie) sub salariul minim pe economie, pot beneficia de o reducere a taxei de parcare aprobată de Consiliul Local al Municipiului.

Rămâne de văzut cum va arăta forma finală a regulamentului şi când o vor aproba aleşii.

Citit 15143 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.