MARIUS STAN a PIERDUT tot. Prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului de consilier local

MARIUS STAN a PIERDUT tot. Prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului de consilier local
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

După ce a ratat al doilea mandat de primar al oraşului, dar şi mandatul de senator, Marius Stan, îşi va pierde şi mandatul de consilier local. Aleşii locali, întruniţi, mâine, în şedinţă ordinară, vor lua act de ordinul de încetare de drept a mandatului său de consilier local, ordin semnat astăzi de prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Panaitescu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu ne-a declarat că în spatele ordinului se află documente incontestabile. În primul rând este vorba despre copia candidaturii la Senat, din partea PMP, a lui Marius Stan, document din care reiese că acesta este membru al formaţiunii politice. De asemenea, la baza emiterii ordinului se află şi documentul care atestă că Marius Stan a candidat şi a câştigat mandatul de consilier local pe lista UNPR. Deşi cele două partide, PMP şi UNPR, au fuzionat, procesul încă nu s-a finalizat. În aceste condiţii se aplică prevederile legale potrivit cărora mandatul de ales local încetează odată cu pierderea calităţii de membru al partidului politic pe lista căruia a câştigat mandatul.

Locul de consilier local al lui Marius Stan va fi declarat vacant. În locul său ar putea depune jurământul Victor Malinovici, care este următorul supleant pe lista UNPR pentru Consiliul Local.

Citit 16399 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 02:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.