SURPRIZĂ URIAŞĂ! Ei sunt noii parlamentari ai gălăţenilor! Cine a câştigat şi cine a pierdut la redistribuirea voturilor

SURPRIZĂ URIAŞĂ! Ei sunt noii parlamentari ai gălăţenilor! Cine a câştigat şi cine a pierdut la redistribuirea voturilor
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

În foto, Ionel Daniel Butunoi, Nicolae Marin, George Stângă, George Edward Dircă (Senat) și Viorel Ștefan, Florin Popa, Lucreția Roșca, Nicolae Bacalbașa, Marius Mărgărit, Victor Paul Dobre, Bogdan Rodeanu, Eugen Durbacă și Cătălin Cristache (Camera Deputaților)

În următorii patru ani, gălăţenii vor fi reprezentaţi în Legislativ de către deputaţii PSD Viorel Ştefan, Florin Popa, Lucreţia Roşca, Nicolae Bacalbaşa, Marius Mărgărit, deputaţii PNL Victor Paul Dobre, deputatul USR Bogdan Rodeanu, deputatul ALDE Eugen Durbacă şi deputatul PMP Cătălin Cristache.

Pe lângă cei nouă deputaţi, gălăţenii vor avea în Parlament şi patru senatori: pe social-democraţii Ionel-Daniel Butunoi şi Nicolae Marin, pe USR-istul George - Edward Dircă şi pe liberalul George Stângă.

Astăzi, la redistribuire au obţinut mandate în Senat George - Cătălin Stângă şi George - Edward Dircă, iar în Camera Deputaţilor - Bogdan-Ionel Rodeanu (USR), Eugen Durbacă (ALDE) şi Cătălin Cristache (PMP).

Marii perdanţi ai alegerilor

În ciuda tuturor pronosticurilor politice, consilierul local Nicuşor Ciumacenco nu a obţinut un mandat de parlamentar la redistribuire şi va rămâne acasă.

Deşi a avut o campanie electorală apreciată chiar şi de către contracandidaţi, pentru care a muncit mult şi a cheltuit în egală măsură, consilierul local Cristian Dima a ratat şansa de a obţine un mandat de parlamentar. Încă de înainte de alegeri, în mediul politic se vehicula faptul că Eugen Durbacă, preşedintele ALDE, va trage sforile pentru a-i împiedica acestuia accesul în Parlament. De altfel, inclusiv rezultatele ALDE din mediul rural, la Camera Deputaţilor şi Senat, unde sunt discrepanţe uriaşe, indică acest lucru.

Şi fostul primar Marius Stan a ratat şansa de a accede în Legislativ. Deşi la alegerile locale, în calitate de candidat pentru un nou mandat, a obţinut în jur de 20.000 de voturi, candidatura la Senat nu i-a adus nici măcar 11.000 de voturi. Mai mult, fostul primar va pierde astăzi, din cauza candidaturii la parlamentare din partea PMP, şi mandatul de consilier local.

În legislatura 2016 - 2020, județul Galați va fi reprezentat de șapte parlamentari PSD, doi parlamentari PNL, doi parlamentari USR, un parlamentar ALDE și un parlamentar PMP.

În foto, Nicuşor Ciumacenco, Cristian Dima și Marius Stan:

Citit 33913 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 02:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.