În 15 zile se va circula pe Faleză

În 15 zile se va circula pe Faleză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Avaria de pe Faleza Superioară va fi remediată astfel încât de la jumătatea acestei luni să se reia traficul, a anunţat, ieri, primarul municipiului Galaţi.

Potrivit lui Dumitru Nicolae, lucrările de remediere a avariei se desfăşoară cu greu, din cauza solului umed şi instabil, a canalului colector vechi şi avariat şi din cauza nivelului crescut al Dunării.

„Canalul colector a fost construit în 1898, iar la acea dată prelua apele reziduale doar la casele de pe Domnească şi Traian… În 1960 a avut loc o avarie, ca urmare a faptului că începuseră deja să se construiască mai multe case”.

„În momentul în care s-au construit şi blocurile, canalul colector a fost forţat. Pământul, se ştie, este foarte păcătos, este loess instabil, iar apa, în timp, a săpat producându-se avaria”.

„Este o lucrare urâtă, dar partea bună este că avaria nu a afectat şi conducta de apă, că, dacă se spărgea, s-ar fi produs pagube mult mai mari în zonă”, a declarat primarul.

Acesta crede că lucrările de reparaţii nu vor depăşi data de 15 martie, după care traficul în zonă ar putea fi reluat. Până atunci însă, avaria, care s-a lăţit într-un adevărat şanţ uriaş, s-a transformat într-un veritabil punct de atracţie turistică.

Citit 1237 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.