Deszăpezire fără mari sincope în municipiul Galaţi

Deszăpezire fără mari sincope în municipiul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Încă de la primele manifestări ale vremii nefavorabile, în municipiul Galaţi s-au luat măsuri pentrua  se evita poleiul şi formarea gheţii pe carosabil. Astfel au fost împrăştiate peste 300 de tone de sare. De asemenea, au fost scoase pe străzi 140 de utilaje de deszăpezite.
"Sâmbătă noaptea au intervenit echipele de la Ecosal cu utilajele din dotare. Duminică dimineaţă s-a intrat din nou pe varianta trei, cu zone prestabilite. Au fost solicitate firmele care se află sub contract şi sunt 140 de utilaje pe străzile principale şi secundare. Anul acesta, s-a intervenit mult în cartiere”, ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.
Conform sursei citate, varianta trei de lucru a fost pusă în practică datorită faptului că stratul de zăpadă a crescut la peste şapte centimetri. Astfel, au fost scoase pe străzi utilaje de la: SP Ecosal Galaţi, SC Veneta Coperture SRL, asocierea Vega - Lemacons, SC Gendav SRL, SC Tancrad SA şi SC Citadina (autobasculante).
La deszăpezire au fost scoşi şi angajaţii Ecosal. "De la primele ore ale dimineţii de duminică, 40 de oameni au început să lucreze la degajarea staţiilor de autobuz, a trecerilor de pietoni şi a instituţiilor publice. Aceştia au avut la dispoziţie şi cinci utilaje tip bobcat", a adăugat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.
Utilajele scaose pe străzi şi-au făcut bine treaba, aşa că şoferii nu au avut probleme în trafic. Nu la fel de norocoşi au fost însă pietonii, care s-au văzut nevoiţi, în unele zone, să circule pe carosabil, trotuarele fiind acoperite de munţi de zăpadă. Trebuie precizat faptul că unele trotuare nu au fost curăţate, iar pe altele s-au depozitat mormane de zăpadă adunate de pe partea carosabilă. "Începând de duminică noapte, se va încărca zăpada, adunată în mormane în anumite zone. Această zăpadă va fi transportată pe platforma de la Universitatea Danubius", a conchis Raluca Ardean.
În municipiul Galaţi, este primul an în care deszăpezirea merge fără prea mari sincope, iar reacţiile pozitive ale cetăţenilor, postate pe site-ul ziarului nostru şi pe reţelele de socializare, confirmă acest lucru. Rămâne de văzut dacă mobilizarea autorităţilor şi a firmelor care au câştigat licitaţiile pentru deszăpezire va scoate mai mulţi sau mai puţin bani din vistieria bugetului local faţă de anii precedenţi.         

Citit 8627 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2017 10:02

7 comentarii

 • postat de Marius
  Luni, 09 Ianuarie 2017 22:06
  82.137.14.***
  Pentru soferi, a fost cea mai buna deszapezire din Galati din toate timpurile, Dupa mai bine de 12 ore de viscol puternic si ninsoare abundenta urmate de vant puternic si ger, sa ai asfalt la negru este extraordinar. Aduceti-va aminte cand Galatiul chiar si dupa doua saptamani de la incetarea viscolului era necirculabil. Ati uitat?. Da asa este romanul carcotas de meserie. Haideti sa recunoastem ce merge bine si sa incurajam lucrurile bune. FELICITARI celor care au asigurat actiunile de deszapezire!. Sanatate si sa auzim de bine!
  0
  0
  Raportează
 • postat de JR
  Luni, 09 Ianuarie 2017 16:43
  5.13.189.***
  Unde mai este senilata cumparata in ianuarie 2016 pentru ISU? Pe unde rugineste? A fost cumparata numai ca sa-si faca Bacalbasa film de reclama cu ea?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Către „Cernea”
  Luni, 09 Ianuarie 2017 16:02
  5.13.198.***
  Ori nu ați citit cu atenție titlu articolului, ori nu cunoașteți însemnătatea termenului de „MUNICIPIU”
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adrian
  Luni, 09 Ianuarie 2017 15:12
  5.2.205.***
  Zapada putina. Nu va mai bucurati atata. LOL,
  7
  11
  Raportează
 • postat de ss
  Luni, 09 Ianuarie 2017 14:16
  5.13.232.***
  Nu le este rusine sa nu posteze mesaje care le atrag atentia ca sunt trompeta, ca intotdeauna, a celor aflati azi si cam dintodeauna la administrarea acestui nefericit oras! Va place poza cu marea dezepazire? cumva trotuarele sunt functionale? prima banda rutiera a devenit trotuar? totul e minunat?, zapada a fost din abundenta? strazile erau curate daca privim maroniul ce coloreaza zapada galateana?
  11
  10
  Raportează
 • postat de Cernea
  Luni, 09 Ianuarie 2017 12:53
  193.230.156.***
  Chiar nu va este rusine sa scrieti asta cand doua zile dupa viscol, nu s-a vazut nimic pe strazile Galatiului si cand si la aceasta ora , la atatea zile de la ninsoare,sunt comune si sate fara curent electric si sunt drumuri inchise???????????????????????Nu aveti nici o responsabilitate pentru ce scrieti?????
  33
  13
  Raportează
 • postat de Iuli
  Luni, 09 Ianuarie 2017 10:26
  5.13.250.***
  Nu a fost zapada mare dar am vazut că au fost utilaje in oras.Nota :Binisor.
  3
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.