Arestul Poliţiei Galaţi, din nou în reparaţii

Arestul Poliţiei Galaţi, din nou în reparaţii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Aripa estică a sediului IPJ Galaţi, singura rămasă nereabilitată, este din nou în şantier, după ce lucrările de renovare au fost sistate de firma care a câştigat iniţial licitaţia. Termenul-limită de executare a lucrărilor este 2018.

Un an, atât au la dispoziţie muncitorii firmei care la finele anului trecut au câştigat licitaţia de executare a lucrărilor de reabilitare a aripii de est a sediului Poliţiei Galaţi. Singurul rămas nereparat, tronsonul de clădire în care se află şi Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Galaţi, a devenit din nou şantier la începutul acestei săptămâni, după ce luni bune a fost conservat din cauză că firma care a câştigat iniţial licitaţia, în 2015, nu şi-a mai putut desfăşura activitatea.

"Firma iniţială a intrat în insolvenţă şi incapacitate de plată şi a conservat lucrările. La sfârşitul lui 2016 a fost organizată o nouă licitaţie şi a fost declarată câştigătoare o altă firmă, care de luni a început lucrările. Avem banii necesari, au fost alocate toate fondurile necesare, nu o să fie probleme cu finanţarea", ne-a declarat cms. şef Cornel Mototolea, inspector şef împuternicit al IPJ Galaţi.

Conform sursei citate, până la acest moment au fost deja efectuate lucrările de consolidare la aripa clădirii, urmând ca firma cea nouă să execute restul reparaţiilor, respectiv interioarele, instalaţiile sanitare şi faţada. Termenul de finalizare al lucrării este 2018, dar beneficiarii iau în considerare şi o eventuală extindere a perioadei, în funcţie de condiţiile meteo care pot afecta desfăşurarea lucrărilor. De spus ar mai fi că renovarea tronsonului de clădire era necesară, structura veche, nereabilitată de la momentul construcţiei, permiţând, în 2013, evadarea a doi deţinuţi care au putut ieşi printr-un perete pe care l-au găurit cu apă de la caloriferul aflat în celula Arestului.

Citit 3225 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.