Se întorc NINSORILE. Cât de pregătiţi suntem de un nou asalt al iernii

Se întorc NINSORILE. Cât de pregătiţi suntem de un nou asalt al iernii
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Spre deosebire de anii trecuţi, autorităţile gălăţene au arătat, anul acesta, că au învăţat măcar o parte din lecţie şi au deszăpezit oraşul din timp. Au fost evitate, astfel, ambuteiajele, dar şi accidentele. Au fost însă şi probleme, mai ales în ceea ce priveşte deszăpezirea trotuarelor, iar acum se anunţă, din nou, ninsori. 

Ultima atenţionare din partea ANM (Agenţia Naţională pentru Meteorologie) spune că se întoarce iarna la Galaţi. Astfel, conform avertizării,  începând din cursul nopţii de marţi spre miercuri (7/8 februarie), în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona de munte va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă, local mai consistent. În restul teritoriului vor fi precipitaţii mixte, iar în sud-estul ţării, începând din după-amiaza zilei de miercuri (8 februarie), treptat, se vor instala ninsorile.

Stocurile de material antiderapant, suplimentate

Curioşi să aflăm cât de pregătite sunt autorităţile pentru un nou val de ninsori, i-am contactat pe reprezentanţii serviciului public Ecosal. "Chiar dacă am fost înştiinţaţi că nu vor fi cantităţi mari de zăpadă, utilajele noastre sunt deja pregătite, şi am suplimentat şi stocurile de material antiderapant, ceea ce înseamnă că avem acum în depozite peste 2.000 de tone de nisip şi sare", ne-a explicat Mirela Furtună, directorul Ecosal Galaţi. 

Zăpada va fi strânsă din oraş

Una dintre cele mai stringente probleme este legată de mormanele de zăpadă rămase pe trotuarele gălăţene. Astfel, pentru că vremea bună încă nu a topit de tot zăpada neagră, oamenii se aşteaptă ca un nou val de ninsori să ducă şi la noi munţi de omăt. "Vom strânge şi de această dată zăpada, şi o vom depune exact în aceleaşi locuri ca şi până acum", ne-a mai spus directoarea Ecosalului. 

Până acum, autorităţile gălăţene au cheltuit, pentru deszăpezirea oraşului, 1.990.000 lei, fără TVA, spre deosebire de cei 1,2 milioane lei, fără TVA, cheltuiţi anul trecut, în aceeaşi perioadă. Pe străzile oraşului au fost aruncate aproximativ 2.000 de tone de sare, potrivit informaţiilor furnizate de Ecosal.

Citit 8881 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 22:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.