Alba-neagra cu marcajele pietonale. ZEBRELE DESFIINȚATE au reapărut!
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Alba-neagra cu marcajele pietonale. ZEBRELE DESFIINȚATE au reapărut!
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Marcajele pietonale desfiinţate în vara anului trecut, înainte de punerea în funcţiune a "undei verzi", şi-au făcut din nou apariţia, dar nu pentru că aşa au decis edilii, ci pentru că vopseaua neagră aplicată pe dungile albe s-a şters. Traversarea prin aceste zone este în continuare interzisă, avertizează responsabilii cu infrastructura, semnele urmând să fie şterse definitiv odată cu achiziţionarea unei maşini speciale.

Abia se obişnuiseră gălăţenii să nu mai pună piciorul pe cele 15 marcaje pietonale desfiinţate vara trecută, că acestea au reapărut, reprezentând dacă nu chiar o ispită pentru nostalgici, măcar un bun motiv de reactivare a unor automatisme. 15 marcaje au fost anulate cu vopsea neagră şi plăcuţe de avertizare montate pe stâlpi, dar dacă indicatoarele au rezistat în mare parte, "acoperământul" care ar fi trebuit să facă fostele zebre invizibile s-a dus peste iarnă, datorită intemperiilor, dar mai ales a cauciucurilor maşinilor. Astfel, fostele treceri arată aproape ca noi şi nu de puţine ori sunt călcate cu încredere de pietoni, în virtutea inerţiei.

"Ştiu că e desfiinţată, dar din instinct traversez, că văd dungile albe şi automat mă gândesc că e voie. Şi şoferii mai încetinesc câteodată, ca să dea prioritate, îi "fură" imaginea", spune un tânăr de 27 de ani, care trece în continuare frecvent pe fostul marcaj pietonal de la Parfumul Teilor.

Şi cei tentaţi să profite de reapariţia dungilor albe, precum şi cei care traversează din instinct, uitând că e interzis, sunt avertizaţi că pe acolo nu se mai traversează legal de astă-vară şi sunt rugaţi să facă un efort cel puţin până când vechile treceri vor fi şterse definitiv.

"Ecosal este în procedură de achiziţie a unei maşini de şters marcajele rutiere, cu care se vor înlătura trecerile de pietoni desfiinţate, astfel încât să nu mai fie nevoie să apelăm la soluţii provizorii. Valoarea utilajului care urmează să fie folosit la înlăturarea marcajelor este de 40.000 de lei cu TVA inclus", ne-a precizat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Citit 6966 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.