Decizie fără istoric a unui primar gălăţean. Sinistraţii din Slobozia Conachi nu vor mai plăti impozit pe locuinţă

Decizie fără istoric a unui primar gălăţean. Sinistraţii din Slobozia Conachi nu vor mai plăti impozit pe locuinţă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Emil Dragomir, primarul comunei Slobozia Conachi, a luat o decizie de răsunet în una dintre recentele şedinţe de Consiliu Local. Cele 243 de familii afectate de inundaţiile din octombrie 2016 vor fi scutite de plata impozitului pe locuinţă pentru următorii 12 ani, ceea ce va însemna, pentru bugetul local, o pierdere de câteva zeci de mii de lei.

"Eu am avut această idee şi împreună cu membrii Consiliului Local am reuşit să o şi facem realitate. Am luat decizia pentru că statul român nu le-a dat acestor oameni ajutorul meritat. Nu consider că este o palmă dată Guvernului, departe gândul de aşa ceva, eu doar am vrut să îi ajut pe oameni, pentru că erau foarte revoltaţi. Li se dărâmă casele şi nu primesc niciun ajutor", ne-a explicat, telefonic, primarul Emil Dragomir.

Cât pierde primăria

Curioşi să aflăm câţi bani va pierde comuna Slobozia Conachi din lipsa plăţii acestor impozite, l-am chestionat pe edil în acest sens.

"Suma este una modică, să fim serioşi. Pentru fiecare familie, impozitul este, în medie, de 100 de lei pe an. Noi ne-am făcut toate calculele necesare înainte de a lua decizia şi suntem de părere că nu vom ieşi în pierdere", ne-a mai spus Emil Dragomir.

Conform primarului, ar reieşi că, pentru următorii 12 ani, bugetul local al comunei Slobozia Conachi va fi vitregit de suma de 291.600 de lei.

Vor fi şi restituiri de bani

Pentru că unii dintre beneficiarii acestei hotărâri de Consiliu Local au apucat deja să plătească impozitul, primarul i-a asigurat că îşi vor primi banii înapoi. ”I-am chemat pe toţi cetăţenii. Au făcut cerere şi după cinci ani vor veni şi vor face alte cereri. La cinci ani se va da o altă hotărâre de Consiliu", a mai spus edilul comunei.

Suma economisită de cetăţeni este, însă, una infimă, oricât de nobil ar fi gestul primarului şi al consilierilor. Conform estimărilor autorităţilor, valoarea pagubelor produse de inundaţii se ridică la aproximativ patru milioane de lei.

Citit 6374 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.