Cinci traficanţi de droguri, reţinuţi de procurori

Cinci traficanţi de droguri, reţinuţi de procurori
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi au reţinut cinci persoane acuzate de trafic de droguri de risc.

Cele cinci persoane, Mihai Hagiu, Gheorghiţă Cocu, Ion Neagu, Renata Radu şi Constanţa Papa, au fost prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, dar magistraţii Tribunalului Galaţi au respins cererea. În urma audierii, judecătorii au decis să îi plaseze în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe Mihai Hagiu şi Gheorghiţă Cocu, iar pe ceilalţi inculpaţi sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia nu este definitivă, fiind deja înregistrată o contestaţie a procurorilor DIICOT.

Cele cinci persoane au ajuns în faţa instanţei după ce procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat şapte percheziţii domiciliare, într-un dosar în care făceau cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc. "În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada noiembrie 2016 - aprilie 2017, pe raza municipiului Galaţi, inculpaţii Hagiu Mihai, Cocu Gheorghiţă şi Neagu Ion au procurat, cumpărat, deţinut şi vândut cantitatea de peste 1.400 grame canabis, sub formă de marijuana. În aceeaşi perioadă, inculpatele Radu Renata şi Papa Constanţa au cumpărat, deţinut şi vândut droguri de risc sub formă de rezină de canabis", se arată într-un comunicat al DIICOT.

În urma percheziţiilor, procurorii au găsit şi ridicat peste 172 de grame de canabis, sub formă de marijuana.

Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, iar sprijinul tehnic a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Citit 8617 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.