Primarul din Oancea, judecat pentru fapte de CORUPȚIE

Primarul din Oancea, judecat pentru fapte de CORUPȚIE
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpaţi, unul dintre ei fiind Victor Chiriloaie, primarul comunei Oancea.

Pe lângă Chiriloaie, acuzat de săvârşirea a patru infracţiuni de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, procurorii i-au trimsi în judecată pe Ion Pârvu, la data faptelor agent agricol în cadrul Primăriei Oancea, şi pe Petru Palade. Cei doi sunt acuzaţi de săvârşirea a câte două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat faptul că, în perioada 2007-2008, inculpaţii Ion Pîrvu şi Petru Palade au depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente încheiate fără respectarea prevederilor legale şi care conţineau date false (adeverinţe, contracte, etc.), în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată pe suprafaţă, pentru suprafeţele totale de 248 de hectare, respectiv, 355 de hectare de păşune, pe care nu le deţineau în realitate.

„În demersul lor infracţional, cei doi inculpaţi au beneficiat de ajutorul celuilalt inculpat, care, în calitate de primar, a facilitat atribuirea şi încheierea a patru contracte de închiriere privind păşunile menţionate mai sus, aflate în administrarea comunei Oancea, fără respectarea procedurii de licitaţie publică”, se arată într-un comunicat al DNA.

Mai mult, procurorii susţin că, în cuprinsul contractelor, Victor Chiriloaie a inserat date false cu privire la numărul animalelor pe care cei doi fermieri le deţineau în proprietate.

Cei trei au creat un prejudiciu de 153.274 de lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galaţi, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse.

Citit 10060 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2017 19:04

2 comentarii

 • postat de Lucian
  Marți, 09 Mai 2017 10:28
  Ar fi bine daca s-ar aprofunda cercetarile si in cazul pasunilor ce si-au schimbat destinatia. De fapt, pasunile au fost transformate in teren intravilan de cosiliul local cu binecuvintarea actualului primar si apoi au fost...,,RETROCEDATE" pentru a fi vindute pe doi lei, Ar fi interesant de vazut cine sunt noii proprietari ai terenului de la intrarea in Oancea, pe partea dreapta, sa vada si locuitorii comunei cit de ,,CORECT SI CINSTIT" este primarul lor drag!
  4
  15
  Raportează
 • postat de primarul
  Marți, 09 Mai 2017 09:22
  Cu scuzele de rigoare, dar este o disonanta intre titlul pompos formulat si continutul confuz si prolix al articolului.
  Faptele de coruptie conform C.pen. art 254, 255, 256, 257 sunt luarea/dare de mita, primirea de foloase necuvenite, trafic de influenta. Gasiti asa ceva in articol ?
  13
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.